Cum se spală corect salata verde pentru a scăpa de pesticide. Trucul cu bicarbonat de sodiu

  • Publicat:
Cum se spală corect salata verde pentru a scăpa de pesticide. Trucul cu bicarbonat de sodiu
FOTO;Shutterstock

Salata verde este o adevărată minunăție a naturii pentru sănătatea noastră, însă ea poate fi toxică dacă nu este spălată corect. Frunzele de salată verde pot fi murdare de pământ, moluște sau pesticide, iar impactul asupra sănătății poate fi semnificativ. 

Bogată în apă, vitamine, minerale şi fibre, salata verde ar trebui să fie de nelipsit pe mesele noastre, în fiecare zi de primăvară, dar nu numai. Acum e sezonul ei, e adevărat, şi e mult mai gustoasă, dar, din fericire, o găsim pe tot parcursul anului în magazine şi tare păcat ar fi să o ocolim.

Cum se spală corect salata, frunză cu frunză

Cel mai important lucru legat de consumul de salată verde este modul în care o spălăm. Curățarea ei necesită o atenție sporită pentru că altfel, sănătatea noastră ar putea avea de suferit.

Pentru a o spăla bine, folosește un bol mare pe care să îl umpli cu apă rece. Ia apoi câte o frunză pe rând și scufund-o în apă până te asiguri apa ajunge la toate pliurile.

Lasă apoi frunzele să plutească în bol timp de cel puțin 10 minute. Pe măsură ce se curăță, pământul sau nisipul se vor duce la fundul bolului.

După ce te-ai asigurat că fiecare frunză este curată, salata este gata pentru a fi folosită în preparate.

Ea poate fi depozitată în frigider timp de o săptămână sau chiar două, în unele cazuri.

3 soluții simple, testate, pentru a elimina pesticidele

1. Prima, acceptată la nivel mondial de specialişti, este să spălăm fructele şi legumele cu un amestec de oţet şi apă (o parte oţet, patru de apă). Lăsăm fructele în lichidul acesta câteva minute.
2. Punem bicarbonatul de sodiu şi sucul de la o lămâie în apă, apoi adăugăm fructele şi legumele. Lăsăm amestecul să acţioneze 5 minute, apoi le clătim și sunt bune de consum.
3. Ultima soluţie constă în îndepărtarea cojii, chiar dacă aceasta conţine cei mai mulţi nutrienţi, ori fierberea fructelor şi legumelor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân