Trucul simplu pentru a scăpa de pesticidele de pe legume și fructe. Așa le poți oferi în siguranță și copiilor

  • Publicat:
  • Actualizat:
Trucul simplu pentru a scăpa de pesticidele de pe legume și fructe. Așa le poți oferi în siguranță și copiilor
Sursa foto: Shutterstock

Ela Crăciun ne oferă 3 metode prin care putem elimina pesticidele cu care sunt stropite fructele şi legumele pe care le cumpărăm din comerţ. Metodele abordate sunt la îndemâna oricui şi au ca bază ingrediente pe care le găsim în bucătărie: oţet şi bicarbonat de sodiu.

Copiii mei sunt fani ai fructelor şi legumelor. Minimum două mese de legume şi fructe consumate zilnic înseamnă garanţia unui organism sănătos şi viguros. În teorie, pentru că în realitate acestea sunt modificate semnificativ de substanţele chimice menite să le potenţeze creşterea: pesticidele şi erbicidele. Nitraţii, azotaţii, fosfaţii sunt hrană pentru plante şi otravă pentru organismul uman. Şi, cu ştiinţă sau, ne-o administrăm zilnic, dacă nu am învăţat să ne protejăm, spune vedeta TV.

În mod surprinzător, nu microbii de pe fructe şi legume reprezintă marea problemă, ci pesticidele şi chimicalele cu care au fost stropite pentru a creşte mari, frumoase şi pentru a ţine dăunătorii deoparte. Avem grijă de veselă, o spălăm de atâtea ori, deşi o ţinem în dulap, dar mâncăm un măr doar după ce îl ştergem pe tricou sau după ce îl trecem 10 secunde prin apă.

3 soluții simple, testate, pentru a elimina pesticidele

1. Prima, acceptată la nivel mondial de specialişti, este să spălăm fructele şi legumele cu un amestec de oţet şi apă (o parte oţet, patru de apă). Lăsăm fructele în lichidul acesta câteva minute.

2. Punem bicarbonatul de sodiu şi sucul de la o lămâie în apă, apoi adăugăm fructele şi legumele. Lăsăm amestecul să acţioneze 5 minute.

3. Ultima soluţie constă în îndepărtarea cojii, chiar dacă aceasta conţine cei mai mulţi nutrienţi, ori fierberea fructelor şi legumelor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”