Cum poți transforma un program riguros de detox într-un stil de viață: 5 schimbări blânde

  • Publicat:
Cum poți transforma un program riguros de detox într-un stil de viață: 5 schimbări blânde
Sursa foto: pexels

Un program de detoxifiere rapidă aduce cu o sine o serie de beneficii. Însă, pentru o sănătate optimă și un echilibru deplin, corpul nostru are nevoie de mult mai mult de atât. Iată câteva schimbări pe care le poți face și tu începând cu azi și promova astfel detoxul natural! Și, de ce nu, transformându-l chiar într-un stil de viață.

Detoxifiere blândă și constantă: 5 trucuri

Ia-ți zilnic doza de verdețuri

Atunci când îți propui o detoxifiere rapidă, aceasta de cele mai multe ori se bazează pe sucuri naturale sau smoothie-uri cu frunze verzi, precum spanac sau kale.

Fă un obicei sănătos din a consuma aceste verdețuri. Adaugă spanac în omletă preferată sau pătrunjel în sosul pentru paste, de pildă. Sunt schimbări aparent minore, însă extrem de eficiente!

Citește și: 5 sucuri de legume sau fructe care ajută la slăbit și detoxifică ficatul

Bea mai multă apă

Apa ajută rinichii să elimine toxinele mai facil și mai rapid. De aceea, lipsa apei face că aceste toxine să fie scoase mai greu din circuit.

Încearcă să consumi, așadar, minimum 2 litri de apă pe zi. Paleta de opțiuni poate fi largă în acest sens: apa poate fi cu lămâie, infuzată cu mai multe fructe, plante aromatice sau legume, etc.

Alege orice mod de mișcare și aplică-l în fiecare zi

Pe lângă ficat și rinichi, responsabilă de eliminarea toxinelor din corp este și limfa. Aceasta poate fi pusă în mișcare doar prin intermendiul activității fizice.

Ieși la jogging dimineața, mergi la înot sau la un curs de dans. Sau, pur și simplu, pune o saltea de aerobic în mijlocul living-ului și fă exerciții. Important este să o faci zilnic!

Citește și: 5 trucuri cu ajutorul cărora îți poți detoxifia organismul în mod natural

Alege alimente bio, cât de des cu putință

Știu că asta poate reprezenta o corvoadă, chiar și una financiară dacă ne gândim la prețurile produselor cu adevărat bio de la raft, însă atât cât poți, optează măcar pentru alegerea unor fructe și legume fără pesticide sau alte tratamente chimice.

Pe lângă toate acestea, fii atentă și la produsele pe care le folosești în casă

Da, fii atentă la detergenții și produsele de curățat, la odorizantele și lumânările parfumate, etc. Opțiunile din comerț conțin de cele mai multe ori substanțe care dezechilibrează hormonii și extrem de multe toxine dăunătoare.

Alege-i pe cei bio, care se găsesc în magazinele de profil. Organismul tău îți va mulțumi mai târziu!

Surse: HealthLine, Health Retreat, Goodness Me

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân