Cu ce să mănânci ovăz ca să slăbești

Dacă la micul dejun nu mănânci ovăz, poate că ar fi cazul să începi să o faci. Iată câteva ingrediente care să nu-ți lipsească.
  • Publicat:
Cu ce să mănânci ovăz ca să slăbești
Foto: shutterstock

Dacă la micul dejun nu mănânci ovăz, poate că ar fi cazul să începi să o faci. Este una dintre cele mai rapide mese de preparat și vine la pachet cu numeroase beneficii pentru tractul gastrointestinal, scade nivelul colesterolului, menține o greutate optimă și scade riscul de boli cardiovasculare.

Cea mai bună parte este că poate fi consumat alături de ingredientele favorite, iar unele dintre ele chiar ajută la accelerarea procesului de slăbire. Ideal este ca farfuria ta să fie una echilibrată care să conțină grăsimi sănătoase, proteine și carbohidrați bogați în fibre. Acesta este și cel mai bun amestec pentru scăderea în greutate.

Cum ce să mănânci ovăz ca să slăbești

Nuci

Nucile conțin nutrienți esențiali precum grăsimi sănătoase, proteine și fibre care să sporească sațietatea. Exact ce avem nevoie! 28 grame de nuci conțin 4 grame de proteine, 2 grame de fibre și 18 grame de grăsimi sănătoase, unele dintre ele fiind acizi grași omega-3. De-a lungul anilor, grăsimile antiinflamatorii au fost asociate riscului redus de obezitate.

Cercetătorii au descoperit cel puțin o modalitate prin care nucile sprijină procesul de slăbire. Potrivit unui studiu publicat în Diabetes, Obesity and Metabolism, după ce participanții au consumat un smoothie care conținea nuci, pentru două perioade de câte cinci zile, s-a descoperit că apetitul și impulsul erau ținute sub control.

Fructele de pădure

Fructele de pădure adaugă un plus de savoare și culoare preparatelor. Din fericire, aceste fructe sunt și o sursă excelentă de fibre, au un indice glicemic scăzut, are proprietăți antiinflamatorii și nutrienți care țin greutatea sub control.

Semințele de chia

Semințele de chia sunt bogate în proteine, fibre, grăsimi sănătoase, iar toate acestea te ajută să menții sațietatea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân