Cel mai bun pește pentru slăbit. Ce să cumperi când vrei să scapi de kilogramele în plus

Potrivit FDA, un adult ar trebui să consume 2-3 porții de pește săptămânal. Iată care este cel mai bun pește pentru slăbit.
  • Publicat:
Cel mai bun pește pentru slăbit. Ce să cumperi când vrei să scapi de kilogramele în plus
Foto: shutterstock / Cel mai bun pește pentru slăbit. Ce să cumperi când vrei să scapi de kilogramele în plus

Dacă încă nu ești convins că peștele este ideal în dietă îți dăm câteva motive să nu mai lipsească din alimentația ta. În primul rând, consumul de pește îmbunătățește vederea și reduce apariția bolilor cardiovasculare și previne boala Alzheimer. Mai mult, te ajută să slăbești. Potrivit FDA, un adult ar trebui să consume 2-3 porții de pește săptămânal. Iată care este cel mai bun pește pentru slăbit.

Somonul

Somonul este o sursă excelentă de proteină slabă. Conține acizi grași omega-3, nutrienți care oferă energie corpului și menține funcționarea corespunzătoare a inimii, plămâinilor, creierului și sistemului imunitar. Pe lângă aceste beneficii, omega-3 ajută și împotriva inflamațiilor, datorită proprietăților sale antiinflamatorii.

Tonul

Tonul este foarte eficient în procesul de slăbire, iar asta pentru că este bogat în nutrienți precum acizi grași omega-3, vitamina D și seleniu. Seleniul este un nutrient esențial pentru o funcționare optimă a glandei tiroide. Pentru că glanda tiroidă este responsabilă de funcționarea metabolismului, dacă aceasta nu funcționează este afectată și capacitatea de a scădea în greutate. Un studiu arată că un nivel crescut de seleniu în organism rezultă reducerea grăsimii din corp.

Codul

Codul este un alt pește excelent în procesul de slăbire, dar și pentru o bună funcționare a organismului, iar asta datorită conținutului de vitamine și minerale. Codul este un pește bogat în proteine și redus în calorii și grăsimi. Pentru că este bogat în vitamina D ajută organismul să țină stresul sub control, construiește neutransmițători, metabolizează nutrienții și elimină energia provenită din alimente.

Halibutul

Halibutul este o sursă bogată în proteine și conține nutriențo precum fosfor, seleniu, magneziu și vitaminele B6 și B12. Vitamina B12 ajută în procesul de slăbire. Un studiu publicat în Nutrients arată că deficitul sau nivelul redus de vitamina B12 este asociat acumulării de grăsime și crește riscul de obezitate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân