Ce să mănânci pentru sănătatea oaselor și să eviți osteoporoza

Una dintre cele mai bune opțiuni, mai ales pentru sănătatea oaselor, este varza kale. Iată cum o poți integra în dietă.
  • Publicat:
Ce să mănânci pentru sănătatea oaselor și să eviți osteoporoza
Foto: envato

Dacă stilul tău alimentar gravitează în jurul fructelor și legumelor, în special a verdețurilor, nu ai cum să dai greș! Bineînțeles, în funcție de obiectivele pe care le ai, fie te poți focusa pe sănătatea organismului și în special a inimii, fie pe scăderea în greutate. Indiferent care este motivul, important este să consumi cât mai multe legume, în special verdețuri. Una dintre cele mai bune opțiuni, mai ales pentru sănătatea oaselor, este varza kale.

Varza kale este adorată de nutriționiști, iar asta pentru că este bogată în nutrienți, se găsește ușor, are un gust neutru și este foarte versatilă. În plus, varza kale este o sursă excelentă de calciu, motiv pentru care se recomandă pentru sănătatea oaselor. Mai mult, conține vitamina K, cunoscută și ea pentru oase puternice. Studiile arată că dacă ai deficit de vitamina K riști să dezvolți osteoporoză sau fracturi osoase.

Sunt atât de multe moduri în care poți consuma varza kale, mai ales că nu este chiar pe placul tuturor. Din fericire, poate fi integrată în diferite rețete de smoothie, salate sau chiar dimineața altăuri de omletă, la micul dejun.

Poți obține o salată delicioasă și simplă doar cu puțin ulei de măsline, suc de lămâie, sare și piper.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”