Apă cu semințe de chia: un nou truc pentru slăbit

Un nou trend face furori pe rețelele sociale și sugerează că dacă vom consuma apă cu semințe de chia ne va ajuta să simțim senzația de sațietate.
Apă cu semințe de chia: un nou truc pentru slăbit
Foto: shutterstock

Un nou trend face furori pe rețelele sociale, care sugerează că dacă vom consuma apă cu semințe de chia ne va ajuta să simțim senzația de sațietate pentru mai mult timp, iar asta pentru că formează un gel care reduce apetitul și te poate ajuta în privința deficitului caloric.

Apă cu semințe de chia: cât de bună e în procesul de slăbire?

În filmulețul postat pe TikTok băutura presupune 1 linguriță de semințe de chia și un pahar mare cu apă, iar opțional penru gust poți adăuga sucul de la o limetă. Semințele de chia sunt bogate în fibre, minerale și vitamine, iar în limba mayașă „chia” înseamnă „putere”, ceea ce oferă aceste semințe de mici dimensiuni pline de acizi grași omega-3 și antioxidanți.

Experții susțin însă că dacă semințele de chia nu s-au înmuiat bine în apă pentru o perioadă de timp, undeva la 20 de minute și două ore, acestea se înghit greu, pot rămâne blocate și se pot extinde în timp. Este bine de reținut faptul că semințele de chia își măresc volumul de 10 ori mai mult odată intrate în contact cu lichide și pot produce reale probleme în esofag. Într-adevăr, ele își extind volumul și în stomac și te ajută să te menții hidratat și cu apetitul scăzut. Semințele de chia pot fi consumate și cu lapte sau iaurt.

Nu oricine poate consuma apa cu semințe de chia, ele fiind nepotrivite în dietă în anumite situații. În general, ele sunt ideale pentru mai multă energie, pentru un mic dejun rapid sau chiar pentru atleți, dar nu și pentru persoanele care iau medicamente pentru diverticulita colonului, pentru hipertensiune sau care au alergii la nuci sau semințe. Înainte de consum este necesară o discuție cu medicul pentru a evita complicațiile.

Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
5 prieteni toxici de care n-ai nevoie în viața ta: pastila de psiho