4 legume care îngrașă. Evită-le dacă ești la dietă!

  • Publicat:
4 legume care îngrașă. Evită-le dacă ești la dietă!
Sursa foto: shutterstock

Crezi că dacă ești la dietă poți consuma orice fel de legume și fructe dorești? Ei bine, te înșeli! Nu toate sunt indicate. Există câteva legume care îți dau peste cap întreaga dietă. Iată despre ce este vorba!

Cartofii

Cartofii sunt primii pe listă atunci când vine vorba de legume care pot îngrășa. Aceștia conțin amidon, așadar calorii din plin. Dacă îi mai și pregătești necorespunzător, ca de pildă prăjiți sau combinați cu lapte și unt (piure), dieta ta va fi în mod clar compromisă. Încearcă să renunți la ei pe cât posibil, cel puțin atât timp cât ți-ai propus un regim alimentar pentru slăbire.

Citește și: Cartofii – proprietăţi şi valori nutriţionale

Fasolea

O altă legumă de care trebuie să stai departe atunci când ești la dietă este fasolea, mai ales cea uscată. Poate fi o adevărată bombă calorică dacă este bătută sau făcută iahnie. Conform specialiștilor, o porție de 100 de grame de fasole are aproape 200 de calorii. O porție de ciorbă de fasole, fie ea și fără carne de pildă, dublează numărul caloriilor consumate, căci pe lângă fasole se adaugă de obicei și alte legume.

Citește și: Fasolea uscată, mai sănătoasă decât fasolea la conservă?

Țelina și păstârnacul

Atenție și la legumele albe! Țelina și păstârnacul, de exemplu, au multe calorii. Deși sunt folosite mai mult în supe sau în salate, aceste legume sunt contraindicate în dietele de slăbit.

În schimb, legumele care îngrașă mai puțin și merită incluse în meniul de zi cu zi chiar și la dietă sunt roșiile, castraveții, ardeii, salata verde. Consumă-le mai des pe acestea!

Citește și: Aceste legume nu trebuie consumate crude. Dacă nu le fierbi, poți face pietre la rinichi!

Surse: HealthLine, Amita Health

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân