5 reguli de aur pentru cei care fac sport in aer liber

Esti obisnuita cu miscarea in aer liber, iar zilele calduroase de vara ti-au dat peste cap ritmul de antrenament? Citeste cu atentie cateva reguli care vin din partea Consiliului american pentru exercitii!
  • Publicat:
5 reguli de aur pentru cei care fac sport in aer liber
5 reguli de aur pentru cei care fac sport in aer liber
Esti obisnuita cu miscarea in aer liber, iar zilele calduroase de vara ti-au dat peste cap ritmul de antrenament? Citeste cu atentie cateva reguli care vin din partea Consiliului american pentru exercitii! Daca le respecti, eviti problemele care pot surveni in zilele caniculare!

1. Bea apa din belsug! Ai grija sa incepi ritualul de hidratare cu 30 de minute inainte de antrenament. Apoi, ai grija ca, la intervale de 20 de minute, sa bei cel putin 200 de ml de apa.

2. Obisnuieste-ti corpul cu caldura. Acest proces poate dura si doua saptamani. Exerseaza putin cate putin. Organismul va incepe sa transpire, vei pierde cantitati mici de electroliti, temperatura corpului scade, pulsul incetineste. Astfel, scade riscul de deshidratare si de pierdere a unor cantitati mari de electroliti.

3. Incetineste ritmul! Nu exagera cu intensitatea exercitiilor. Adopta un ritm moderat pentru a-i da organismului ragazul necesar sa se obisnuiasca si sa faca fata temperaturilor extreme. Daca il suprasoliciti, nu va fi capabil sa-si regleze temperatura.

4. Imbraca-te adecvat! Nu purta echipamente waterproof care impiedica transpiratia si cresc riscul de accidentare.

5. Actioneaza inteligent. Nu risca sa te antrenezi atunci cand temperaturile cresc excesiv. Specialistii te sfatuiesc sa renunti la antrenamente daca temperatura depaseste 32 de grade si umiditatea 60 la suta.

Citeste si: Alearga in aer liber pentru un metabolism mai bun!

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Coapsele ferme te fac şi mai sexi!
Coapsele ferme te fac şi mai sexi!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân