Andreea, specialist în comunicare la Paris: ”Un câine e o șansă de a ne menține în formă, de a diminua riscurile de boli cardiace”

”De ce să nu încercăm să transformăm măcar una din cele 14 ieșiri săptămânale cu câinele în alergat ? Face diferența!” spune Andreea de la Runwithurdog
Andreea, specialist în comunicare la Paris: ”Un câine e o șansă de a ne menține în formă, de a diminua riscurile de boli cardiace”
Andreea, specialist în comunicare la Paris: ”Un câine e o șansă de a ne menține în formă, de a diminua riscurile de boli cardiace”

În oceanul de fotografii de pe instagram, am dat de niște fotografii inspiraționale și cu totul speciale. O fată frumoasă și fit aleargă cu câinele ei, face diverse forme de sport încadrată de peisaje de vis alături de patrupezi și chiar de copil. Bucuria a fost cu atât mai mare să aflu că deși locuiește de 14 ani la Paris, Andreea, de la Runwithurdog, este româncă. Aflați mai multe despre povestea și învățăturile ei în interviurile ce urmează.

 

CSÎD: Andreea, prezintă-te în câteva fraze.

Andreea, Runwithurdog: Mă numesc Andreea, am 34 de ani și locuiesc în Paris de 14 ani, când am ajuns aici cu o bursă Erasmus. Lucrez în comunicare de 10 ani, de când am terminat studiile la Sorbona și Sciences Po. Paris. Domeniul în care evoluez este o adevărată pasiune, mai ales comunicarea digitală și rețelele sociale, pe care le-am investit pentru a fi în contact cu alți practicanți ai sporturilor canine, cealaltă pasiune a mea.

Un câine energic poate motiva și stăpânul să facă mai multă mișcare

CSÎD: Cum a început povestea runwithurdog?

Andreea, Runwithyourdog: Când l-am adoptat pe Whiskey, un tânăr border collie plin de energie, foarte inteligent, dar foarte stresat, am încercat să îl canalizez prin sport. Ne-am înscris la diverse cluburi de sport pentru căței și am descoperit cu el discipline pe care nu le cunoșteam (agility, fitness canin, pistaj etc.). Din păcate, activitățile în clubul canin au loc doar în weekend, în majoritatea cazurilor, iar Whiskey avea nevoie să își investească energia în fiecare zi pentru a fi liniștit și fericit. Am început să alerg cu el, o premieră pentru mine, care nu apreciam neapărat runningul la momentul respectiv, pentru ca mi se părea teribil de plictisitor. Dar, cu el alături, a fost diferit.

foto runwithurdog

CSÎD: Ce a mai urmat?

Andreea, Runwithurdog: Am progresat împreună și am descoperit canicrossul, un sport în care omul și câinele fac echipă și aleargă împreună, legați de un sistem de hamuri speciale și o lesă elastică pentru a evita durerile de spate pentru ambii participanți. Pe vremea aceea, publicam despre ieșirile noastre sportive, evoluția mea și a lui Whiskey și căutam alți practicanți cu care să pot să schimb impresii despre noua mea descoperire. Canicrossul nu era foarte răspândit nici în Franța acum 7 ani când am început eu, așa că am evoluat în același timp cu tendință. Încet-încet, am încercat alte sporturi și am împărtășit descoperirile mele prin Instagram și blogul meu, care au crescut cu timpul.

Andreea practică peste 10 tipuri de sport

CSÎD: Cum te menții în formă?

Andreea, Runwithurdog: Sunt o adeptă a diversității în ceea ce privește sportul și, la bază, pasiunea mea este fitnessul. Îmi place să merg la sală (în perioada aceasta în Franța sălile de sport sunt închise, din păcate), dar și să alerg cu câinele meu, practic yoga (și doga). Vara îmi place să fac surf și paddle, canoe și kayak și orice alt sport în apă. Sunt un mare fan al tuturor exercițiilor de plyometrie (tot ce presupune sărituri).

Andreea, runwithurodog

Un câine înseamnă și un partener de mișcare

CSÎD: Ce avantaje au stăpânii de câini, dar poate că nu știu încă…?

Andreea, Runwithurdog: Un câine este o șansă de a ne menține în formă, de a diminua riscurile de boli cardiace și stresul prin simpla lor prezență. Când avem un câine, suntem obligați să îl plimbăm cel puțin de două ori pe zi, în mod ideal cel puțin o oră de plimbare. Este deja mai mult decât pentru o persoană care nu are un cățel în viața sa, dar o putem transforma în ceva și mai frumos și mai intens dacă practicăm un sport cu blănosul din dotare. De exemplu, de ce să nu încercăm să transformăm măcar una din cele 14 ieșiri săptămânale în alergat ? Face diferența! Cu timpul, o ieșire de alergare se va transforma în două și poate chiar mai multe și așa, fără să ne dăm seama, corpul și spiritul ne vor fi recunoscătoare. (VA URMA)

andreea, runwithurdog

Mai multe idei și inspirație și pe https://www.instagram.com/runwithurdog/ și  blogul Andreei 

Fotografii: arhivă Runwithurdog

Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi

Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy.

Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru care lucrau atât din punct ... citește mai mult

Recomandare video
Dr. Cazacu Corrado: simptome și tratament în boala parodontală (parodontoză)