Dacă vrei să slăbești, aruncă ACUM aceste alimente din frigider! Sunt pline de calorii, zahăr, sare și grăsimi

Vrei să slăbeşti? Înarmează-te cu „sânge rece” şi aruncă aceste alimente şi băuturi din frigider şi congelator chiar acum!
  • Publicat:

Te tentează o „curăţenie generală” în frigider? Ar fi bine să scapi de aceste alimente şi băuturi, mai ales dacă vrei să scapi şi de câteva kilograme. De cele mai multe ori, aici se ascund tentaţiile care nu ne dau pace şi ne împiedică să avem un regim alimentar sănătos, lipsit de calorii inutile, grăsimi şi zahăr din belşug.

Vezi mai jos ce să arunci din frigider dacă vrei să slăbeşti!

Iaurtul cu fructe

Acesta conţine foarte mult zahăr! Bineînţeles, vorbim şi despre budinci, creme şi orez cu lapte cu tot felul de sosuri dulci! Aruncă-le şi înlocuieşte-le cu iaurt simplu, în care să adaugi fructe proaspete şi nuci. Vei obţine mai multe fibre, mai multe substanţe nutritive şi mult mai puţin zahăr în organism. Nu consuma iaurt fără pic de grăsime, pentru că ţi se va face foame la scurt timp. Iaurtul grecesc cu 2% grăsime este mult mai indicat!

Ketchupul 

Pare inofensiv, dar nu e deloc! Aruncă o privire peste etichetă şi vei constata câte calorii, zahăr şi sare conţine un astfel de produs. În schimb, fă-ţi acasă un sos de roşii natural, în care să adaugi condimente şi ierburi ce dau un gust desăvârşit.

Murături din comerţ

Evită-le, pentru că de regulă au cantităţi impresionante de sare, chiar şi de zahăr. De ce să nu consumi castraveţii în stare proaspătă?! Sunt bogaţi în apă şi antioxidanţi, deci ideali în cura de slăbire!

Lapte condensat și siropuri dulci pentru cafea

Sunt bogate în calorii, zahăr, îndulcitori artificiali, sirop de porumb, ulei de soia şi alţi conservanţi, arome şi aditivi care nu sunt deloc benefici, nici pentru siluetă, nici pentru sănătate. Foloseşte lapte normal sau, și mai bine, bea cafeaua simplă, neagră!

Cârnaţi, crenvurşti, salam, şuncă, bacon 

Adică tot ce înseamnă carne procesată! Au multe calorii, dar cresc și riscul de cancer de stomac ori de colon. Carnea la grătar, la cuptor sau la aburi e cea mai bună variantă!

Maioneza

Categoric, nu are ce căuta în frigiderul tău dacă vrei să scapi de kilogramele nedorite! Maioneza este plină de grăsimi şi tentantă atunci când îţi faci un sandviş sau cartofi la cuptor. În schimb, poţi consuma muştar Dijon, care are de aproape 10 ori mai puţine calorii decât maioneza obişnuită.

Îngheţata cu tot felul de toppinguri 

Cu cât este mai „îmbunătățită”, cu atât e mai calorică. Evită înghețata cu tot felul de sosuri și adaosuri, precum alune, bomboane, fulgi de ciocolată etc. Încearcă în schimb iaurtul îngheţat sau sortimentele de îngheţată simple, din fructe, cu mai puţin zahăr şi grăsimi. Citeşte eticheta!

Pizza congelată

Un mare NU! Mulţi dintre noi păstrăm un astfel de „deliciu” în congelator pentru momentele în care simţim nevoia să ne răsplătim eforturile, să scăpăm de stresul de peste zi. Tentaţia unei pizza vine „la pachet” cu aproape 2.000 de calorii, 30 de grame de grăsimi saturate şi foarte multă sare. Nu-ţi ruina eforturile de a slăbi înfruptându-te dintr-o astfel de pizza!

Sucurile carbogazoase

Sigur nu te surprinde că trebuie să le elimini din frigider şi din dieta ta! Aceste băuturi oferă organismului calorii goale, adică zero substanţe nutritive, dar pericol maxim de îngrăşare. Încearcă apa cu lămâie, îndulcită cu puţină miere! Vezi aici și alte variante de limonadă cu fructe.

Dressingurile de salată 

Sunt ele ambalate în punguţe mici şi par inofensive, dar nu te lăsa păcălită. Astfel de sosuri abundă în grăsimi, iar dacă producătorul are „inspiraţia” să adauge pe ambalaj mesajul „conţinut redus de grăsimi”, verifică lista de îndulcitori folosiţi. Vei avea o surpriză… neplăcută! Cel mai bun şi sănătos dressing pentru salată este uleiul de măsline, sarea şi o „pişcătură” de oţet!

Berea 

E bună dacă e consumată cu moderaţie, adică una (mică) pe zi! Dar dacă ai un obicei din a bea zilnic cel puţin 6 beri, să nu te mire că ai burtă, fie că eşti bărbat sau femeie. Alcoolul înseamnă calorii lichide, dar și mari probleme de sănătate, mai ales la nivelul ficatului. Moderaţia e cuvântul-cheie!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”