Urzicile curăță rinichii și sunt bune pentru circulația sângelui. De ce sunt considerate cel mai bun medicament natural

În Postul Paştelui, vă propunem să nu neglijaţi urzicile. Tocmai pentru că au atâţia nutrienţi!
  • Publicat:
Urzicile curăță rinichii și sunt bune pentru circulația sângelui. De ce sunt considerate cel mai bun medicament natural

Urzicile detoxifiază organismul, stimulează sănătatea sistemului imunitar, ajută la îmbunătățirea circulaţiei sângelui, cresc nivelul de energie, ameliorează simptomele menopauzei și curăță rinichii de excesul de toxine.

În Postul Paştelui, vă propunem să nu neglijaţi urzicile. Tocmai pentru că au atâţia nutrienţi! Află mai jos care sunt efectele benefice ale consumului de urzici.

Urzicile ajută rinichii să scape de toxine

Detoxifierea organismului

Gama largă de substanţe nutritive benefice găsite în urzică reprezintă un detoxifiant ideal pentru organismul nostru. Ca substanţă diuretică, urzica poate asigura de asemenea eliminarea rapidă a toxinelor din organism. Urzica poate îmbunătăţi eficienţa absorbţiei de nutrienţi a intestinului, asigurându-se că procesele digestive funcţionează fără probleme, prevenind astfel acumularea de toxine periculoase.

De asemenea, stimulează sistemul limfatic, ajutând organismul să scape de toxinele în exces. Ca urmare a faptului că este o bogată sursă de nutrienţi, urzica este recomandată în diete, dar şi în timpul postului!

Rinichii şi vezica biliară

Urzica a fost mult timp cunoscută ca o substanţă diuretică, dar poate afecta de asemenea şi rinichii într-un mod diferit. Acesta poate ajuta la descompunerea pietrelor din rinichi şi vezica biliară, prevenind agravarea. De asemenea, ca diuretic, urzica ajută rapid la eliminarea toxinelor, protejând astfel împotriva infecţiilor vezicii urinare şi a excesului de retenţie de lichide (edeme).

Consumul de urzici, benefic la menopauză și pentru circulație

Ajutor în sarcină

Ceaiul de urzică este adesea recomandat pentru femeile care sunt însărcinate. Mai mult decât atât, urzica va contribui la stimularea producţiei de lapte, făcând astfel mult mai uşor procesul de alăptare al nou-născutului.

Menstruaţia şi menopauza

Urzica are un număr de componente active care influenţează sănătatea feminină. În cazul simptomelor premenstruale dureroase, urzica poate calma crampele şi balonarea, minimizând în acelaşi timp fluxul de sânge în timpul menstruaţiei, datorită capacităţilor sale astringente.

Pentru femeile în curs de menopauză, urzica este de asemenea utilă deoarece poate asigura o tranziţie lină şi acţionează ca un material de restaurare, astfel încât trecerea hormonală nu este la fel de dramatică în organism.

Circulaţie

Combinaţia de vitamina C cu conţinutul ridicat de fier din urzică face ca aceasta să fie ideală pentru stimularea producţiei de celule roşii din sânge. Vitamina C optimizează absorbţia fierului în intestin, în timp ce fierul este o componentă esenţială a hemoglobinei.

Prin creşterea numărului de eritrocite în organism, creşte circulaţia, vindecarea rănilor accelerându-se, iar extremităţile corpului primind o oxigenare esenţială pentru creşterea nivelului de energie. Din acelaşi motiv, urzica este adesea recomandată pentru a ameliora oboseala sau anemia, care se caracterizează prin slăbiciune musculară generală, epuizare, dificultăţi cognitive şi dureri de cap.

Activitate anti-inflamatoare

Urzica este o substanţă stimulatoare, ceea ce o face foarte eficientă împotriva diferitelor stări inflamatorii, cum ar fi artrita sau durerile musculare cronice. Cercetările au arătat că ceaiul de urzică sau de suplimente pe bază de plante pot trata în mod eficient guta, calmează durerile musculare şi reduc simptomele de artrită.

Chiar dacă postul pare că nu îţi oferă substanţele nutritive de care ai nevoie, iată cât de benefic poate fi un simplu aliment pentru organismul tău! Alege urzica în mod constant în dieta ta şi observă pe parcurs îmbunătăţirile.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân