Regina Elisabeta a II-a a împlinit 96 de ani! Ce mănâncă și ce reguli are pentru o viață longevivă

Are 96 de ani, dar asta nu o împiedică să ducă un stil de viaţă care implică un regim sănătos şi sport. Face echitaţie si bea gin.
  • Publicat:
Regina Elisabeta a II-a a împlinit 96 de ani! Ce mănâncă și ce reguli are pentru o viață longevivă
FOTO: Hepta / Regina Elisabeta a II-a, impecabilă la 92 de ani. Ce mănâncă la micul dejun

Atunci când ne gândim la viaţa pe care o duc membrii familiei regale a Marii Britanii, mulţi dintre noi ne imaginăm o adevărată poveste în care se iau decizii libere, totul este roz ca vata de zahăr pe băţ şi nu duc lipsă de nimic. Contrar aparenţelor, se pare că Regina Elisabeta a II-a nu este atât de fericită pe cât o vedem noi. De-a lungul domniei sale, se spune că Majestatea Sa nu a avut ocazia să citească, să poarte fuste scurte şi foarte rar merge la teatru sau la cinema. Aceste lucruri simple de care noi ne bucurăm, pentru ea sunt doar dorinţe uneori.

Adevărul este că toate aceste lucruri sunt uşor de înţeles, deoarece regina trebuie să urmeze nişte reguli stricte în privinţa ţinutelor sale, trebuie să citească undeva la 300 de scrisori în fiecare zi, ceea ce nu-i oferă oportunitatea de a citi cărţile sale favorite. Cât despre mersul la teatru sau la cinema, se presupune că aceasteia trebuie să i se asigure securitate în permanenţă, ceea ce nu este deloc uşor nici pentru bodyguarzii ei.

Regina Elisabeta a II-a îşi începe fiecare dimineaţă cu o baie, iar mai apoi se bucură liniştită de micul dejun pregătit de chefii care îi stau la dispoziţie. De cele mai multe ori, Majestatea Sa mănâncă la micul dejun terci de ovăz, fulgi de porumb, marmeladă şi iaurt. Tocmai de aceea reuşeşte să-şi menţină silueta, la o înălţime de 1.63 metri cântărind 70 de kilograme, fără să ţină vreodată diete.

Secretul siluetei sale de invidiat stă în genă. Mama sa a trăit până la vârsta de 101 ani, iar Regina Elisabeta, deşi este la rândul său mamă a patru copii- Edward, Andrew, Charles şi Anne, naşterile nu au adus modificări asupra siluetei sale suple. Mai mult, se pare că Majestatea Sa nici nu este o mare iubitoare a dulciurilor, mâncărurile simple fiind cele care-i sunt pe plac. În schimb, porţiile sunt extrem de mici şi are parte de trei mese pe zi. Bineînţeles, niciodată nu ratează ora ceaiului, iar pe timpul zilei, consumă undeva între 3 şi 6 băuturi alcoolice, începând cu gin, până la Dubonnet, pe care îl bea înainte de prânz. Apoi, continuă cu vin, Martini sau şampanie.

Dacă dis de dimineaţă, după micul dejun, începe să răspundă la scrisorile primite, imediat înainte de prânz, are programate întâlnirile oficiale, iar mai apoi este prezentă la recepţii şi banchete. Pentru a se relaxa şi a scăpa de stresul cumulat pe timpul zilei, Regina Elisabeta a II-a călăreşte, acesta fiind unul dintre hobby-urile sale din copilările, pe care Charlotte, fiica lui Kate Middleton şi a Prinţului William, l-a moştenit.

Nu ia medicamente şi nici nu încearcă tot felul de remedii naturiste, fiind o femeie extrem de puternică şi sănătoasă, o femeie unică, nobilă şi simplă în acelaşi timp, motiv pentru care britanicii o adoră.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”