Ce mai consumă românii la micul dejun – studiu

Un studiu făcut pe 500 de români redă faptul că aceştia au început să îşi îndrepte atenţia către băuturi vegetale chiar dacă nu au probleme de sănătate.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ce mai consumă românii la micul dejun - studiu
Lapte vegetal, foto 123rf.com

Deşi mult timp, băuturile vegetale erau asociate în special cu anumite diete restrictive, popularitatea băuturilor vegetale a crescut în ultimii ani şi în rândul persoanelor care nu au probleme de sănătate. Conform unui studiu efectuat printre consumatorii români, peste 36% dintre români aleg pentru consumul zilnic băuturile vegetale. Momentul consumării acestora este la micul dejun împreună cu cereale.

Aceste date reies dintr-un studiu realizat de un magazin online pe un eşantion de 500 de persoane.
87% includ săptămânal în alimentaţie băuturi bio pe bază de plante Tendinţa către o viaţă sănătoasă este în creştere la nivelul României şi este determinată fie de dorinţa de a înlocui laptele cu băuturi vegetale BIO (49%), fie din dorinţa de a savura gustul unei băuturi pe bază de cereale sau fructe, precum migdalele sau cocosul. 36% dintre respondenţi consumă zilnic băuturi vegetale şi 21% o dată la două zile. Doar 8% afirmă că alegerea lor e motivată de un regim alimentar restrictiv (cum ar fi diabetul). Principalul criteriu de selecţie atunci când vine vorba despre achiziţionarea băuturilor vegetale este reprezentat de ingrediente (68%). Românii acordă o importanţă mai mică preţului în procesul de decizie – doar 7% considerând drept criteriu principal costul.

Maxim 100 de lei scot din buzunar românii pentru băuturi vegetale

72% dintre români sunt interesaţi de adoptarea unui stil de viată sănătos, bazat pe produse fără lactoză, astfel că au alocat în bugetul lunar o sumă maximă de 100 lei pentru achiziţia produselor din gama băuturile vegetale.
69% dintre consumatorii români preferă să cumpere băuturile vegetale direct din supermarketuri/hipermaketuri, de la rafturile dedicate acestor produse, în timp ce 27% aleg atât magazinele naturiste, cât şi magazinele online de specialitate.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”