Remedii naturiste pentru arsurile la stomac!

Neplăcerea arsurilor la stomac este familiară foarte multor oameni, pentru unii fiind chiar zilnică.
  • Publicat:
Remedii naturiste pentru arsurile la stomac!

Neplăcerea arsurilor la stomac sunt simptome familiare foarte multor oameni, pentru unii fiind chiar zilnice. De obicei, arsurile la stomac sunt declanşate de mâncare şi se produc atunci când acidul din stomac intră în tubul digestiv, arzând partea din spate a gâtului. Durerea puternică poate radia în piept, mergând din spatele sternului până în gât.

Arsurile la stomac pot fi însoţie de flatulenţă sau greaţă, iar disconfortul poate dura una până la două ore.

Indigestia repetată (care se produce cel puţin de două ori pe săptămână) poate să fie un simptom al “bolii de reflux gastroesofagian” (sau BRGE), al gastritei sau al ulcerului, de aceea, dacă se repetă des, ar trebui să consulţi de urgenţă un medic specialist.

Simptomele BRGE pot să inludă arsuri la stomac dureroase, salivare crescută şi răguşeală cronică. Dacă boala nu este tratată, acidul coroziv din stomac poate eroda treptat căptuşeala delicată esofagului, process care este legat de cancerul esofagian.

Din fericire, atunci când arsurile la stomac sunt un simptom solitar şi apar rar, mai ales după mese, consumul de alimente vindecătoare şi dietele alternative pot ajuta în controlul acestora.

Cauzele frecvente ale apariţiei arsurilor la stomac

O valvă musculară în partea de jos a esofagului, sfincterul esofagian inferior (SEI), serveşte drept “portar” al stomacului şi închide conţinutul acestuia, blocând revenirea în esofag. Totuşi, numeroşi factori pot relaxa şi deschide SEI, permiţând acidului din stomac să intre în esofag.

Alte elemente care declanşează arsurile la stomac sunt alimentele acide (roşiile, fructele şi sucurile de citrice), care pot produce exces de acid în stomac şi pot irita căptuşeala deteriorată a esofagului. Şi supraîncălzirea, îmbrăcămintea prea strânsă, culcatul sau aplecatul după masă, toate aceste elemente pot împinge conţinutul stomacului în sus.

Prevenirea şi tratamentul arsurilor la stomac

Pentru prevenirea acestei probleme şi reducerea la minimum a iritării esofagului, se recomandă câteva schimbări ale dietei.

Printre alimentele obişnuite care produc arsuri la stomac se numără:

  •  Cafeaua, alcoolul, bomboanele de mentă, ciocolata, ceapa şi produsele din roşii, alimentele puternic condimentate, grase sau acide.

Dacă bauturile şi alimentele iritante fac parte din meniu, mâncaţi doar porţii foarte mici. Pentru a elimina disconfortul, beţi băuturile între mese în loc să le beţi la masă. În plus, rămâneţi în poziţie ridicată până la o oră după masă şi nu mâncaţi cu două sau trei ore înainte de culcare.

Remedii naturale împotriva arsurilor la stomac:

Atenţie! Nu folosiţi simultan plantele din lista următoare:

  • Busuioc. Infuzaţi 4-6 g de frunze uscate în 250 ml de apă clocotită timp de 10 minute. Strecuraţi ceaiul obţinut şi beţi o cană pe zi, fără zahăr.
  • Măghiran. Infuzaţi o linguriţă de plantă uscată de măghiran într-o cană de apă clocotită timp de 15 minute. Strecuraţi şi beţi 3 căni pe zi.
  • Hamei (tinctură, 1:5 în alcool 60%). Luaţi 20 de picături cu apă de 3 ori pe zi, înainte de masă.
  • Muşeţel. Infuzaţi un pliculeţ de flori uscate într-o cană de apă clocotită timp de 10 minute. Beţi 3 căni pe zi înainte de masă.
  • Roiniţă. Infuzaţi 2-3 g de frunze uscate într-o cană de apă clocotită timp de 5 minute. Strecuraţi şi beţi o cană la prânz şi una seara, după mese.
  • Papaya. Luaţi tablete de papaya, conform instrucţilor producătorului.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”