Magiunul, un aliment miracol made in Ro

Consumul de magiun are numeroase efec­te benefice: reduce riscul constipatiei, de­termina scaderea colesterolului, previne aparitia maladiilor cardiovasculare si obe­zitatea.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Magiunul, un aliment miracol made in Ro
no title

Pana nu demult, credeam ca tot ceea ce este bun ori este imoral, ori ilegal ori ingrasa. Insa, cand am (re)descoperit magiunul, mi-am schimbat parerea. In sfarsit, putem sa ne bucuram papilele gustative cu un produs 100% natural, delicios, slab caloric si sanatos.

Daca un cetatean strain aflat in vi­zi­ta pe plaiuri mioritice ma intre­ba cu ceva timp in urma ce pro­dus alimentar 100% romanesc (cu care sa ne mandrim) ii recomand sa cumpere, eram pusa in dificultate.

Acum, de cand am facut o pasiune pentru magiun (in sfarsit, nu mai am mustrari de constiinta cand mananc ceva dulce!) recomand in stanga si in dreapta delicioasa pasta pre­parata din 3 tipuri de prune.

Excelent din punct de vedere nutritional (100 g ma­giun au 27 mg magneziu, 27 mg fier, 45 mg cal­ciu, 5,3 g fibre etc.). Magiunul poate fi folosit cu succes si la prepararea dulciurilor de casa.

Consumul de magiun are numeroase efec­te benefice: reduce riscul constipatiei, de­termina scaderea colesterolului, previne aparitia maladiilor cardiovasculare si obe­zitatea.

De asemenea, aceasta delicatesa ajuta la mentinerea sanatatii oaselor, are efect in scaderea aparitiei unor maladii grave, stimuleaza sistemele imunitar si ner­vos, previne aparitia imbatranirii precoce si a celulitei si diminueaza stresul.

In plus, poate fi consumat si de catre persoanele suferinde de diabet, deoarece are un indi­ce glicemic scazut (39). Este recomandat chiar si bebelusilor de peste 6 luni, in mo­mentul inceperii diversificarii alimentatiei.

Reteta rulada cu magiun si scortisoara

Ingrediente: 250 g fulgi de ovaz, 500 ml apa clo­colita, indulcitor, 4 gal­benusuri, 4 albusuri, magiun, scortisoara.

Mod de preparare:
Din fulgii de ovaz, indulcitor, 500 ml apa clocotita si scorti­soara se pregateste compozitia pentru o foaie de rulada. Se adauga 4 galbenusuri frecate si tot atatea albusuri batute spuma.

Dupa ce se raceste, compozitia se coace intr-o tava tapetata cu hârtie de copt, timp de 7-10 minute, la foc iute.

Pe un prosop ud se asaza foaia, se intinde magiun, apoi se ruleaza. Se unge din nou rulada cu magiun, se for­meaza cu o furculita aspectul de scoar­ta de copac si se presara multa scortisoara.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Noutati pentru un nou stil de viata
Noutati pentru un nou stil de viata
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân