Eşti prea slabă? Iată câteva trucuri de a lua în greutate în cel mai sănătos mod posibil

Pare incredibil, dar în timp ce majoritatea dintre voi încearcă tot felul de diete pentru a scăpa de kilogramele în plus, există şi persoane care, din contră, se luptă cu acumularea acestora.
  • Publicat:
Eşti prea slabă? Iată câteva trucuri de a lua în greutate în cel mai sănătos  mod posibil

Pare incredibil dar, în timp ce majoritatea dintre voi încearcă tot felul de diete pentru a scăpa de kilogramele în plus, există şi persoane care, din contră, se luptă cu acumularea acestora.

Îţi prezentăm în continuare câteva metode prin care poţi lua în greutate fără a apela la mâncare nesănătoasă şi fără a te îmbuiba cu fel şi fel de prafuri care se găsesc în comerţ şi care promit marea cu sarea.

Calorii şi nutrienţi

Focusează-te pe alimente sănătoase, bogate în vitamine, minerale, nutrienţi şi calorii. „Începe prin a consuma alimente precum iaurtul, fructele, nucile şi grăsimi sănătoase“, spune Sylvia  Escott-Stump, preşedintele Asociaţiei American Dietetic.

Mănâncă des

Pe lângă mesele principale, gustările dese sunt cheia luării în greutate. „Încearcă să mănânci de şase ori pe zi, mese care conţin proteine, amidon, crudităţi şi grăsimi sănătoase“, spune nutriţionistul Christine Rosenbloom. O masă poate conţine un sandviş cu pâine din cereale integrale, curcan, roşii şi un smoothie de fructe. Dacă vei mânca des, poţi lua în medie 250-500 grame pe săptămână.

Câştigă masă musculară

„Atleţii care vor să ia în greutate trebuie să adauge în alimentaţie suficiente calorii şi proteine pentru a se asigura că vor pune kilograme acolo unde este nevoie“, spune Rosenbloom. Aceasta îi sfătuieşte pe atleţi să ia gustări  precum batoane bogate în proteine, ciocolată cu lapte, slabă în grăsimi, sau un shake cu proteine imediat după ce au terminat antrenamentul, pentru a oferi muşchilor energia necesară. De asemenea, îi instruieşte să consume înainte de culcare un snack bogat în calorii, alimente sau băuturi, în care să adauge 2 linguri de zer.

Stimulează-ţi apetitul

Fă puţină mişcare înainte de a mânca sau consumă alimentele preferate în care ai adăugat condimente şi plante aromatice pentru a spori aroma. Lichidele îţi pot da senzaţia de saţietate, aşa că ar fi de preferat să le consumi la distanţă de masă.

Alimente care te ajută să te îngraşi

Împrieteneşte-te cu nucile, alunele, seminţele, untul de arahide, untul de migdale, avocado, humusul şi uleiul. Sunt surse bogate în grăsimi sănătoase, calorii şi nutrienţi.

Grăsimile animale pot oferi acelaşi aport de nutrienţi şi calorii, dar conţin şi grăsimi saturate care cresc colesterolul.

Combină brânza cu fructe şi biscuiţi din cereale integrale pentru un plus de proteine, calorii, calciu şi vitamina D.

„Poţi înlocui o gustare cu un smoothie în care adaugi fructe, lapte pudră sau tofu pentru a mări numărul caloriilor“, spune Alice Bender, manager comunicare nutriţie, American Institute for Cancer Research.

Consumă un pumn de nuci sau foloseşte-le în salate, supe, în amestec cu alte cereale, deserturi sau în combinaţie cu iaurt grecesc (bogat în proteine).

Fructele uscate pot fi consumate ca atare, în salate, iaurt sau combinate cu cereale.

Combină cartofii cu ulei, lapte, brânză, legume şi fasole.

Dacă te tentează mâncarea fast-food, alege doar pizza cu brânză sau un sandviş cu carne uşoară.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”