Dieta „şolduri şi coapse”!

Pentru că e vară şi pentru că te-ai săturat să te ascunzi în spatele pantalonilor cu talie înaltă şi a rochiilor cu patru numere mai mari, Dieta „şolduri-şi-coapse” este ce ai nevoie!
  • Publicat:
Dieta „şolduri şi coapse”!

Pentru că e vară şi pentru că te-ai săturat să te ascunzi în spatele pantalonilor cu talie înaltă şi a rochiilor  cu patru numere mai mari, Dieta „şolduri-şi-coapse” este ce ai nevoie!

Acest regim alimentar, sărac în grăsimi, are un conţinut moderat de carbohidraţi şi proteine şi are ca obiectiv, după cum spune şi titlul, reducerea kilogramelor şi grăsimii din zona şoldurilor şi coapselor.

Ce mai aştepţi? Treci la treabă!

Istoricul dietei

Dieta completă şolduri-şi-coapse se bazează pe raţionamentul conform căruia un program alimentar regulat dă rezultate pentru că previne tendinţa de a mânca necontrolat, ce îşi are originea în curele exagerat de restrictive şi ţinerea unei evidenţe stricte a caloriilor.

Micul dejun este compus din cereale, fructe, carne slabă, peşte sau carne de pasăre, însoţită de legume.

Prânzul poate fi alcătuit din fructe, sandvişuri, salate cu carne sau fructe de mare, supă sau legume (inclusiv cartofi dacă se doreşte).

La cină se pot consuma fructe, legume, supă, carne slabă, peşte sau carne de pasăre, paste şi şerbet sau iaurt ca şi desert.

Consumul zilnic recomandat este de 1 ½ căni de lapte degresat, cel puţin 350 g de fructe, 170 g de proteine, 340 g de legume, 170 g de cereale, 140 g de iaurt degresat şi cantăţi moderate de suc de fructe. Se consumă doar două porţii de carne roşie pe săptămână.

Un meniu tipic include carne slabă, carne de pasăre, leguminoase, cantităţi moderate de carbohidraţu ce conţin amidon şi cantităţi nelimitate de legume. Deşi dovezile ştiinţifice vin în sprijirul ideii că este utilă o dietă cu conţinut moderat de proteine şi redus de grăsimi pentru pierderea în greutate ăe termen lung, lipsesc datele care să susţină afirmaţia că o dietă săracă în grăsimi este orientată în mod special spre pierderea kilogramelor de pe şolduri şi coapse.

Argumente Pro şi Contra

Cu o planificare şi monitorizare atentă, acest tip de regim alimentar se poate dovedi echilibrat din punct de vedere nutriţional, în ciuda faptului că limitează consumul de nuci, seminţe şi anumite produse lactate. Totuşi, această dietă poate avea un conţinut scăzut de grăsimi sănătoase.

Este potrivită pentru tine?

Această dietă pare să fie atrăgătoare pentru cei care au obosit să numere calorii şi sunt sătui de problemele alimentare ce recomandă renunţarea la foarte multe alimente.

Se spune că dieta completă şolduri-şi-coapse este utilă pentru cei care simt adesea impulsul irezistibil de a mânca. Toţi cei care au dezlegări nutriţionale ar trebui să se adreseze unui nutriţionist calificat (de exemplu, unui dietetician autorizat) sau unui medic, în loc să se bazeze numai pe mărturiile altora.

Disponibilitate

Toate alimentele incluse în această dietă se găsesc în orice alimentară sau supermarket.

Schimbări în stilul de viaţă

Se recomandă practicarea exerciţiilor fizice în mod regulat, ca parte a programului.

Alimente interzise:

  • Margarina
  • Smântâna
  • Uleiul şi prăjelile
  • Peştele sau carnea grasă
  • Pielea de pasăre
  • Brânzeturile şi ouăle
  • Gălbenuşul de ou
  • Nucile
  • Seminţele de floarea-soarelui
  • Avocado
  • Îngheţata şi budincile
  • Ciocolata
Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Mănâncă sănătos… în oraş!
Mănâncă sănătos… în oraş!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”