Ceva gustos, dar fără sare? DA, se poate: înlocuiţi sarea cu condimente!

Cele mai multe restaurante nu vă pot oferi prea multe variante de meniuri fără sare din abundenţă. Excepţie fac salatele şi grătarele, dar nu poţi trăi o viaţă doar cu ele.
Ceva gustos, dar fără sare? DA, se poate: înlocuiţi sarea cu condimente!

Cele mai multe restaurante nu vă pot oferi prea multe variante de meniuri fără sare din abundenţă. Excepţie fac salatele şi grătarele, dar nu poţi trăi o viaţă doar cu ele.

Aşa că trebuie să vă reorientaţi şi reeducaţi gustul pentru cât mai multe condimente, pentru a reduce fără prea mare efort cantitatea de sodiu din alimentaţie. Nutriţionistul american Gavin Pritchard este de părere că orice adaos de ierburi îl scade automat pe cel de sare, fără a atenta la savoarea preparatelor.

Pe lângă cele proaspete, şi cele uscate au efecte benefice, dacă sunt înlocuite o dată la 6 luni cu rezerve noi. Fiţi convinse că orice preparat poate fi îmbunătăţit cu busuioc, oregano sau rozmarin. Evident, ghidaţi-vă după gust în privinţa cantităţilor.

Dacă folosiţi ierburi uscate, adăugaţi-le la începutul preparării. Pe cele proaspete, le împărţiţi în două grămăjoare: una mică la început şi restul pentru final. În plus, folosiţi cât mai mult vin, alături de suc de roşii pentru a da gust mâncării.

Nu treceţi cu vederea nici prafurile de usturoi şi ceapă, dar optaţi pentru cele fără adaosuri.

Citeşte mai multe în ediţia tipărită a revistei Ce se întâmplă, Doctore?

Vezi şi video: 09/12/11 Inlocuiti medicamentele cu condimente

Beatrice Osanu
Beatrice Osanu
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ... citește mai mult
Poftă bună şi digestie uşoară!
Poftă bună şi digestie uşoară!
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive