Remedii naturiste tibetane pentru afecţiunile pielii

Iritaţiile, micozele sau eczemele sunt câteva dintre problemele pentru care medicina tibetană propune terapii pe bază de plante. Pentru tratarea lor, medicina tibetană îmbină latura medicală cu cea spirituală şi propune o combinaţie de remedii pe bază de plante şi un stil de viaţă conştient şi echilibrat.
  • Publicat:
Remedii naturiste tibetane pentru afecţiunile pielii
Remedii tibetane

Iritaţiile, micozele sau eczemele sunt câteva dintre problemele pentru care medicina tibetană propune terapii pe bază de plante.
Alergiile, micozele, eczemele, acneea, verucile, dar şi vitiligo sau psoriazis sunt afecţiuni ale pielii cauzate atât de factori externi, foarte agresivi, aşa cum sunt poluarea, produşii chimici, radiaţiile solare, cât şi de factori precum stresul, somnul insuficient sau alimentaţia dezechilibrată.

Pentru tratarea lor, medicina tibetană îmbină latura medicală cu cea spirituală şi propune o combinaţie de remedii pe bază de plante şi un stil de viaţă conştient şi echilibrat.

Alexandra Diniţă, reprezentantul unui magazin online de cosmetice tibetane, ne spune cum acţionează aceste produse asupra pielii şi cum pot ele ajuta la o bună funcţionare a întregului organism.

Balsamul din plante ameliorează simptomele produse de vitiligo şi psoriazis

Vitiligo şi psoriazis sunt boli de piele cu simptome supărătoare precum depigmentarea pielii, mâncărimi, leziuni cutanate. Pentru combaterea lor, medicina tibetană recomandă remedii pe bază de plante recunoscute în tratarea supărătoarelor simptome: uleiul de floarea soarelui, cu o concentraţie mare de acid linoleic şi acizi omega 6 ajută la curăţarea pielii şi la hidratarea acesteia, uleiul de rapiţă, bogat în vitamina E, util în reînnoirea celulelor pielii şi hidratarea profunda a acesteia, florile de hibiscus conferă pielii fermitate, fiind totdată un blând exfoliant natural, irisul are o acţiune hidratantă.

Balsamurile care conţin aceste plante ajută în tratamentul pentru vitiligo, îmbunătăţind pigmentaţia porţiunilor de piele afectate, oferă stabilizare în caz de psoriazis şi mâncărimi şi ajută  la reducerea efectelor cicatricelor. Se aplică pe zonele afectate de 2-3 ori pe zi.

Calmează pielea iritată cu plante antiseptice

Mâncărimile care apar din diverse cauze, iritaţiile, eczemele sau micozele sunt boli de piele pentru care medicina tibetană propune produse pe bază de plante cu efecte antiseptice. Şofranul indian, floarea soarelui sau şofrănelul sunt plante apreciate şi recomandate de medicina tibetană în calmarea afecţiunilor dermatologice.

Alături de cremele-tratament, balsamurile din aceste plante ajută la ameliorarea şi regenerarea pielii în urma uscării, iritaţiilor, erupţiilor cutanate, tăieturilor sau arsurilor minore, dar şi a arsurilor cauzate de soare.

Astfel de produse care au la bază ingredientele mai sus menţionate sunt extrem de eficient împotriva problemelor dermatologice, precum eczeme sau infecţii fungice. Se aplică direct pe pielea afectată, ori de câte ori este nevoie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân