Pleoape căzute? Află cum să le vii de hac!

Căderea pleoapelor este strict legată de pierderea în elasticitate a pielii şi slăbirea muşchilor. Care este rezolvarea acestei probleme şi ce impune procedura de ridicare a pleoapelor aflăm de la Dr. Silvia Stănculescu-Vasalos, chirurg estetician.
19.03.2014
Pleoape căzute? Află cum să le vii de hac!

Căderea pleoapelor este strict legată de pierderea în elasticitate a pielii şi slăbirea muşchilor. Care este rezolvarea acestei probleme şi ce impune procedura de ridicare a pleoapelor aflăm de la Dr. Silvia Stănculescu-Vasalos, chirurg estetician.

Chirurgia pleoapelor, cunoscută, de asemenea, şi sub numele de blefaroplastie, reduce echimoza de la pleoapele inferioare şi elimină excesul de piele de pe pleoapele superioare.

Această operaţie se face, de obicei, din motive cosmetice. Este, de asemenea, un mod eficient de îmbunătăţire a vederii, care este obstrucţionată din cauza deformării pleoapelor.

Procesul de îmbătrânire a pleoapelor

Ca urmare a procesului de îmbătrânire, pielea îşi pierde treptat din elasticitate. O pierdere a gradului de elasticitate, combinată cu forţa gravitaţională, face ca pielea în exces să se lase atât pe pleoapele superioare, cât şi pe partea inferioară a acestora.
 
„Excesul de piele de pe pleoapa inferioară cauzează riduri şi umflături. Pe pleoapele superioare, un pliu suplimentar al pielii poate atârna peste gene şi astfel poate afecta vederea”, ne explică chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos.
 
Chirurgia pleoapelor îmbunătăţeşte aspectul fizic, vederea în unele cazuri şi ajută la întărirea încrederii de sine. Cu toate acestea, blefaroplastia nu conduce la look-ul perfect şi nu modifică structura feţei. Înainte de a decide în favoarea unei astfel de intervenţii chirurgicale, pacienţii trebuie să îşi cunoască foarte bine obiectivele şi să discute cu chirurgul estetician despre aşteptările lor.
 
„Cei mai buni candidaţi pentru blefaroplastie sunt oamenii cu o stare bună de sănătate şi cu aşteptări realiste. De obicei, persoanele care apelează la o astfel de procedură au vârsta peste 40 de ani, însă dacă există un istoric în familie cu o astfel de problemă, unii se decid să efectueze o astfel de intervenţie chirugicala şi mai devreme”, a declarat dr. Stănculescu-Vasalos.

Rezultatele blefaroplastiei sunt permanente?

„Rezultatele ridicării pleoapelor superioare durează între 5 şi 7 ani. În ceea ce priveşte intervenţia chirurgicală la nivelul pleoapelor inferioare, acesta rareori trebuie repetată”, ne informează chirurgul estetician. 
 
Costul unei intervenţii de blefaroplastie este cuprins între 900 şi 1600 euro. 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Gina Chiriac, psihoterapeut: tehnici de a ne respecta promisiunile față de noi înșine