Vitiligo

Afecţiune a pielii care se manifestă printr-o pierdere/micsorare localizată a pigmentaţiei .

Se caracterizeaza prin pete plane albe, cu marginile nete şi convexe, uneuri marginile sunt usor hiperpigmentate. Aceste pete pot fi de dimensiuni mici sau pete mari diseminate, cu localizare

sub axile, in zone de frictiune sau expuse la soare, pe organele genitale, pe conturul orificiilor.

Vitiligo nu prezintă decât inconveniente de ordin estetic. Aparitia fiind influentata de traumatis­mele psihologice, de contactul cu anumite substanţe chimice, expunere la soare evolutia fiind imprevizibila. Tratamentele curative sunt reprezentate prin aplicaţii locale de corticosteroizi, corecţie estetică tip machiaje ( pt zonele expuse la soare ), depigmentarea cu hidrochinonă a zonelor pigmentate ( omogenizare a pigmentatiei)

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Mirela Gruia

Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.

citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Rețetă de crenvurști în aluat și gofre cu bacon