Mierea de albine: 6 beneficii pentru piele

  • Publicat:
Mierea de albine: 6 beneficii pentru piele
Foto: Shutterstock

Mierea este singurul produs 100% natural care poate face bine atât sănătăţii interioare, cât şi celei exterioare. Folosită în compoziţia multor produse cosmetice de îngrijire, mierea asigură hidratare şi catifelare pielii uscate şi poate ameliora numeroase probleme dermatologice.

Iată 6 beneficii ale mierii de albine asupra frumuseţii!

Mierea, exfoliant natural

Femeile cu ten sensibil îşi pot face acasă o mască pe bază de miere, zahăr brun, ulei de măsline şi suc de lămâie, care are capacitatea de a curăţa tenul de celulele moarte şi de a stimula regenerarea pielii, oferind o strălucire şi moliciune extraordinară.

Epilare cu miere 

Amestecaţi miere cu suc de lămâie şi aplicaţi pe zonele pe care doriţi să le epilaţi. Rezultatul va fi unul excelent: îndepărtează foarte bine părul şi lasă pielea catifelată.

Elimină cicatricile lăsate de acnee cu miere

Aplică puţină miere pe zona afectată, acoperă cu un plasture şi ţine-l aşa până a doua zi de dimineaţă, după care clăteşte bine pielea. Semnele lăsate de coşuri vor dispărea ca prin minune.

Mierea hidratează intens pielea

Adaugă puţin lapte şi miere în apa în care te îmbăiezi. Aceste ingrediente au proprietatea de hidrata pielea în profunzime, oferindu-i strălucire naturală şi catifelare desăvârşită.

Arsurile solare, ameliorate cu miere

Dacă ai exagerat cu statul la soare şi acum arăţi ca o friptură la grătar iar durerile şi usturimea nu-ţi dau pace, apelează tot la miere. Aplicată pe zonele afectate de razele solare, aceasta va ameliora durerile resimţite şi vor grăbi procesul de vindecare a pielii.

Mierea, remediu pentru buze crăpate

Amestecă miere cu zahăr brun şi ulei de măsline şi aplică pe buze acest mix. Este un balsam natural pentru buzele crăpate de soare sau apa sărată.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. Ține legătura cu medici din toate domeniile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională, direct de la ...
citește mai mult
Recomandare video
Boala de reflux gastroesofagian: ce presupune diagnosticul?