Luminozitatea tenului: obiectivul tău numărul 1

Luminozitatea tenului spune multe despre sănătatea ta. Dacă pielea este ternă şi vrei să o revitalizezi, ai nevoie de o strategie de recuperare. Pentru început, învaţă-ţi bine lecţia de "beauty". Pentru a restabili strălucirea lui naturală, tenul tău are nevoie de două elemente: vitamina C şi alfa hidroxiacizi. Şi să nu uităm de rutina de hidratare intensivă: creme cu acid hialuronic.
  • Publicat:
Luminozitatea tenului: obiectivul tău numărul 1

Luminozitatea tenului spune multe despre sănătatea ta. Dacă pielea este ternă şi vrei să o revitalizezi, ai nevoie de o strategie de recuperare. Pentru început, învaţă-ţi bine lecţia de „beauty”. Pentru a restabili strălucirea lui naturală, tenul tău are nevoie de două elemente: vitamina C şi alfa hidroxiacizi. Şi să nu uităm de rutina de hidratare intensivă: creme cu acid hialuronic.

Ei bine, este timpul să îţi oferim câteva sfaturi despre cele mai populare proceduri utilizate pentru a-ţi lumina tenul.

Acţionează din interior

Una dintre cele mai comune cauze ale pierderii luminozităţii feţei este lipsa de regenerare celulară, care îi permite tenului să  acumuleze straturi de celule moarte. Pentru a evita acest lucru, este esenţial să facem un peeling săptămânal pentru a elimina aceste celule moarte şi pentru a permite reînnoirea pielii. Este important să fie blând pentru că aplicat săptămânal să nu fie agresiv, mai ales pentru pielea sensibilă.

Luminozitatea nu vine numai din afara, ci şi din interiorul corpului nostru. Pentru aceasta, trebuie să aveţi o dietă bogată în vitaminele C, E şi minerale, astfel încât pielea sa fie bogată în substanţe nutritive. Asiguraţi-vă că includeţi suficiente fibre în alimentaţia zilnică. pentru a evita acumularea de reziduuri în intestine.

Renunţatul la fumat şi reducerea consumului de alcool va ajuta, de asemenea, la restabilirea luminozităţii.

Hidratarea pe timpul nopţii

Dacă aplici creme doar o dată pe zi, încearcă să le foloseşti pe timp de noapte, atunci când pielea se regenerează şi oxigenează. Ingredientele cheie în produsele cosmetice pentru îngrijirea pielii sunt alfahidroxiacizii – acizi din fructe utilizaţi pentru exfolierea pielii cu ajutorul extractului de vitamina A şi C.

Acidul hialuronic promite să fie substanţa pe care mulţi o aşteptau pentru că menţine elasticitatea pielii şi hidratează. La nivelul pielii, fibrele de colagen şi de elastină sunt cele care asigură fermitatea ţesutului. În spaţiile dintre acestea se află însă acidul hialuronic care asigură hidratarea celulară şi, implicit, aspectul luminos odihnit şi tânăr al pielii.

Avem tendinţa să credem că ridurile şi petele sunt responsabile pentru tenul nostru cu aspect îmbătrânit şi vom aplica creme şi tratamente concepute pentru a soluţiona aceste probleme. Dar, pentru a obţine întotdeauna rezultatele dorite, este esenţială recăpătarea luminozităţii şi vei observa cum chipul tău devine mai întinerit şi mai atrăgător!

Autor: Gabriela Ştefan

Urmărește CSID.ro pe Google News
Idei de cadouri pentru frumuseţea ta
Idei de cadouri pentru frumuseţea ta
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân