Desirée Halaseh: Nu porți hainele cele mai frumoase zi de zi? Iată ce credință limitativă poate ascunde acest fapt

De ce oare amânăm să mâncăm în farfuriile bune, să bem cafea în ceștile noi sau să îmbrăcăm mai des hainele care ne fac să strălucim?
  • Publicat:
Desirée Halaseh: Nu porți hainele cele mai frumoase zi de zi? Iată ce credință limitativă poate ascunde acest fapt
Desiree Halaseh, instructor de yoga in Bali, foto arhiva personală

Chiar dacă multor femei și bărbați deopotrivă le plac hainele frumoase și investesc sume considerabile, ezită să le poarte des. Pe de o parte am rămas cumva cu învățăturile din comunism când purtam hainele bune doar duminica și doar la sărbători. Pe de altă parte ține de stima de sine. Vorbește despre acest subiect Desirée Halaseh, instructor de yoga în Bali.

O clientă cu care a lucrat i-a povestit că deși admiră hainele din mătase și și-ar dori nu îndrăznește să le poarte. Cumva sunt prea mult pentru ea. Și nici nu se simte suficient de feminină pentru a purta mătase… Însă viața se întâmplă acum și aici și amânările pentru acțiuni care ne fac să ne simțim bine au de fapt rădăcini mult mai adânci.

Uneori vocea mamei, vocea bunicului, vocea profesorilor care ne criticau în copilărie sunt la baza unor credințe limitative despre cât merităm

Iată ce i-a răspuns instructorul de yoga. ”Te înțeleg. Și mie mi-a luat un an să mă decid că aș putea vreodată, cumva să port mătase. Iar atunci când am facut-o părea că e prea mult pentru mine, prea scump, prea delicat, prețios. Și am zis ok, recunosc toate stările astea, dar de unde vin totuși?

Desiree Halaseh, foto arhivă personală
Desiree Halaseh, foto arhivă personală

Și uite așa am realizat că nu era deloc vocea mea care-mi zicea că lucrurile sau atitudinea feminină nu îmi vin bine, nu știu să le port sau nu le merit ci de fapt era ceva ce am auzit în repetate rânduri acasă. Mama mea îmi spunea dacă aveam o rochie nouă era numai pentru ocazii, sigur o să o pătez dacă o port (mai ales dacă e albă, e sortită vinului roșu) e prea extravagantă, etc.

Toate atât de profund întipărite în mintea mea de copil până ce desigur am ajuns să le internalizez mai târziu ca adult”

Te recunoști în acest tipar? Deblochează credințele limitative despre tine și dezvoltă stima de sine

”Ani de zile am trăiat cu vocea asta în cap. O credință că eu sunt cumva mai puțin decât vreau să fiu” a mai explicat Desirée Halaseh. Următorul pas după conștientizare a fost un detox al garderobei. ”Așa că, pas cu pas, am început să port inclusiv în casă, cele mai bune haine, am aruncat și donat orice nu-mi venea perfect, țiplă, am rămas cu un raft de rochii și topuri esențiale care mă avantajează la maxim și port kimonoul din mătase naturală dimineața la ceai pe pielea goală, la plajă să mă acopăr de soare, seara să-mi fie cald.

Nu lasă opțiuni de haine care nu te fac să te simți frumoasă

M-am pus în situația de a nu avea alte opțiuni decât să îmbrac cele mai bune haine! Și așa s-a întâmplat – yeap, sunt regina vieții mele pentru că vreau și spun eu, nu am nevoie de nimeni să mă numească în funcție. Te regăsești și tu în povestea asta?” a încheiat instructorul de yoga.

Desiree Halaseh, foto arhiva personală
Desiree Halaseh, foto arhiva personală
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân