Claudia Benu, model cu o carieră de 20 de ani: Despre începuturile în modă

De-a lungul carierei de model, Claudia Benu a încercat și joburi precum organizator de târguri de modă, asistent designer, dar și antreprenoriatul.
  • Publicat:
Claudia Benu, model cu o carieră de 20 de ani: Despre începuturile în modă
Claudia Benu vorbește despre începuturile în modă, foto arhiva modelului

Are o carieră în modelling de 2 decenii și cu siguranță este una dintre cele mai frumoase femei din România. Claudia Benu strălucește în cele mai frumoase rochii de seară sau în costume de baie pe catwalk dar și în paginile revistelor de modă. I-am aflat secretele prin care se întreține în formă și am discutat despre emoțiile începuturilor în modă.

 

CSÎD: Claudia , cum a început cariera ta în modelling?

Claudia Benu: Aveam 15 ani când am fost descoperită inițial de Dana Săvuică. Eram la liceu, țin minte că a intrat în clasă ne-a pus să ne ridicăm în picioare și a țintit degetul către mine. De aici a pornit tot.

Claudia Benu, foto arhivă model
Claudia Benu, foto arhivă model

CSÎD: Ce a urmat?

Claudia Benu: M-am perindat cam prin toate agențiile din București de atunci, iar in ultimii ani am devenit freelancer. Sunt “agentul” meu.

claudia benu, foto arhivă
Claudia Benu, foto arhivă model

CSÎD: Ce ai simțit pentru prima oară când ai urcat pe catwalk?

Claudia Benu: Prima oară când am urcat pe un catwalk… (zâmbește) Au trecut ceva ani și nici nu mai știu pentru cine am prezentat prima oară. Însă îmi aminteasc emotiile. Mari, mari, mari. Uriașe. Sunt atâția designeri pentru care am prezentat… Nu știu dacă am ratat pe cineva…

Claudia Benu, foto arhivă
Claudia Benu, foto The Storyalist din arhiva modelului

CSÎD: Ce ai simțit prima oară la o ședință foto?

Claudia Benu: Prima ședință foto a fost pentru book. Țin minte că nu au fost cele mai reușite poze dar m-au ajutat pe parcurs pentru a căpăta experiența necesară.

Claudia Benu preferă un stil de viață mai retras

CSÎD: Ce stil de viață ai?

Claudia Benu: Am un stil de viață normal, nu foarte alert. Nu fumez la petreceri. Mă prezint foare rar la evenimente. Îmi place să îmi trăiesc viață mai retras.

Claudia Benu, foto arhivă
Claudia Benu, foto arhivă model

CSÎD: Ai și un alt job în afară de cel de model?

Claudia Benu: Pe lângă modeling, mereu am încercat să fac și altceva, sunt un mic antreprenor.

Am avut de curând un business cu produse cosmetice organice, am organizat târguri pentru designeri. Am avut și un blog. Chiar am și lucrat pentru unii designeri ca asistent.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân