Ileana Petrache despre sport în vacanțe: trekking în junglele din Costa Rica, kayaking în Africa de Sud, scufundări printre rechini la Capul Bunei Speranțe  

Face parte din categoria călătorilor activi în vacanțe și nu se dă înapoi de la trekking, hiking în cele mai inedite locuri din lume.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ileana Petrache despre sport în vacanțe: trekking în junglele din Costa Rica, kayaking în Africa de Sud, scufundări printre rechini la Capul Bunei Speranțe   
Ileana Petrache în Zambia, foto arhivă

Este o călătoare prin definiție și asta îi ocupă toată viața ”Încă de când eram mică, se pare, căci, întrebată de învățătoare, în clasa I, ce vreau să mă fac, am răspuns cu aplomb: „Călătoare”.  Și da, iată că asta și sunt. Toată viața am simțit că prin călătorii mă îmbogățesc cu adevărat” explică Ileana Petrache, PR și specialist în comunicare. Multe dintre fotografiile ei de vacanță sunt în natură, în locuri inaccesibile. Am întrebat-o despre cum este facă hiking, trekking în jungle, pe vulcani, ori să facă tururi cu caiacul în oceane.

  

CSÎD: Ce sporturi faci în călătorii?

Ileana Petrache: Nu caut nicidată lucruri și locuri pentru palmares sau din teribilism.  Așa cum spuneam, dorința mea este 110% de explorare, descoperire și autodescoperire – a limitelor mele de confort, fizice și psihice. Acesta este „motorul” care m-a impulsionat să urc noaptea pe un traseu destul de dificil pentru a admira răsăritul de pe țiguiatul Lion’s Head, în Cape Town; ori să fac trekking-uri epuizante, de zeci de km, prin junglele din Costa Rica.

Ileana Petrache, foto arhivă
Ileana Petrache în Valea Hunza, foto arhivă

CSÎD: Impresionant, mai spune-ne!

Ileana Petrache: Să mă cațăr pe vulcanii activi din Nicaragua, ba chiar să mă dau cu placa pe un abrupt plin de cenușă vulcanică. Sau să merg pe la poalele Himalayei, în Nepal, Tibet ori Pakistan, la peste 4.000 m, acolo unde lipsa de oxigen este principalul tău inamic. Ori să străbat Ruta Morții în Bolivia (considerată printre cele mai periculoase drumuri din lume). Să mă înham (la propriu și la figurat) la cel mai lung circuit de tiroliană, în Costa Rica.

 

Ileana Petrache in Nicaragua, foto arhivă
Ileana Petrache în Nicaragua, foto arhivă

 

Ileana Petrache, foto arhivă
Ileana Petrache în Costa Rica, foto arhivă

 

CSÎD: Am văzut și fotografii cu caiacul…

Ileana Petrache: Da, mi-a plăcut să îmi port caiacul pe apele oceanului, în Vietnam, Costa Rica și Africa de Sud, unde delfinii mi-au fost tovarăși. Să înot noaptea înconjurată de irealul plancton luminiscent, în Columbia. Sau să mă scufund, adăpostită de o cușcă specială, printre rechini, undeva, în apele extrem de reci de lângă Capul Bunei Speranțe.

Ileana Petrache, El Salvador, foto arhivă
Ileana Petrache, El Salvador, foto arhivă

Mersul pe elefant în Thailanda și pe cămilă în Maroc – alte activități pe care le-a încercat Ileana

CSÎD: Wow! Ce ar mai fi de menționat?

Ileana Petrache: Evident că despre sporturi „extreme” precum urcatul pe (sau aruncatul în cap de pe) cămilă, în Maroc, măgăruș nărăvaș, în Santorini sau elefant, în Thailanda… nici nu mai e cazul să pomenesc aici.

Ileana Petrache, Pakistan, foto arhivă
Ileana Petrache, Pakistan, foto arhivă
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân