Alergie la unghiile acrilice? Recunoaște semnele imediat!

Pe lângă faptul că subțiază unghia naturală, unghiile acrilice pot provoca diferite reacții alergice. Specialiștii arată primele simptome care pot apărea și ce este de făcut într-o situație de acest fel.
  • Publicat:
Alergie la unghiile acrilice? Recunoaște semnele imediat!
Alergie la unghii acrilice? Recunoaște semnele imediat! sursa foto: shutterstock

De la lungimi mari și până la modele complicate, unghiile sunt și au fost întotdeauna unul dintre cele mai bune accesorii de frumusețe. Din fericire, mai nou pot fi găsite fel și fel de modele de unghii, pentru toate gusturile cu o simplă căutare pe Google sau pe rețelele sociale.

Unghiile cu acril se realizează cu ajutorul unei pudre și a unui lichid care împreună formează un gel. Acest gel se întinde pe unghie și se întărește, creând astfel o bază tare. Vinovatul este probabil o componentă a întregului amestec. Descoperă care este principalul vinovat pentru apariția reacțiilor alergice în urma unghiilor acrilice!

Ce sunt unghiile acrilice?

Dacă frecventați manichiura la salon, știți că tehnicienii de unghii folosesc o pudră și un lichid care formează un gel opac flexibil.  Acest gel este întins pe unghie, se întărește și astfel, crează o bază tare care de obicei trebuie îndepărtată ușor prin înmuierea unghiilor în acetonă.

Deci, ce ingrediente sunt în formulă? Ei bine, este destul de simplu. Unghiile acrilice sunt realizate dintr-o combinație de monomer lichid și polimer pulbere care formează o pastă ce se lipește de unghia naturală. Deci acum că știm combinația, ce face ca unghiile acrilice să provoace alergii? Vinovatul este probabil metacrilatul, o componentă a amestecului lichid și pulbere.

Putem fi alergici la unghiile acrilice?

Pentru un mic procent de oameni, metacrilatul poate provoca o reacție alergică pe piele. În plus, specialiștii sunt de părere că unghiile artificiale vă pot lăsa unghiile subțiri, fragile și deshidratate, în timp ce substanțele chimice din produsele utilizate pentru aplicarea unghiilor artificiale pot irita pielea din jurul unghiilor sau provoacă dermatită alergică de contact.

Acest lucru poate fi valabil și în situațiile în care sunt tăiate cuticulele din jurul unghiilor. Specialiștii susțin că această practică obișnuită este una de evitat, chiar dacă aspectul de după al pielii este unul plăcut. Cuticulele protejează unghia și pielea din jur de infecții.

Ca alternativă la tăierea cuticulei, încercați un topitor lichid pentru cuticule. După două minute, formula topește ușor cuticulele uscate sau crescute fără tăiere. Apoi, puteți opta pentru utilizarea unui ulei sau o crema pentru cuticule.

Reacțiile alergice pot apărea atunci când substanțele chimice intră în contact cu orice parte a pielii, provocând o erupție cutanată inclusiv pe pleoape, față, gât și regiunea genitală.

De asemenea, unghiile se pot slăbi și, în cazuri foarte rare, pot apărea probleme de respirație. Alergia apare în principal la femei.

Semne că ești alergic la unghiile acrilice

Semnele că ești alergică la unghiile acrilice includ:

  • Roşeaţă
  • Mâncărime
  • Descuamarea din jurul patului unghial

Ce să faci dacă ai o reacție?

O dermatită de contact iritantă și dermatita alergică de contact se pot manifesta în același mod. Se poate face, însă, un test pentru a confirma o dermatită alergică de contact. Dacă apare o erupție cutanată sau umflături care par a fi o reacție alergică, specialiștii recomandă să programați o vizită la un dermatolog care vă poate prescrie corticosteroizi topici pentru a reduce inflamația.

Surse: byrdie.com, bbc.com, webmd.com 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân