Cum să ai o relație mai bună cu corpul tău? Simple gesturi te vor face să te simți wow

Acordă atenție corpului tău și conștientizează că fără ajutorul acestui organism perfect nu ai putea experimenta viața așa cum o știi.
  • Publicat:
Cum să ai o relație mai bună cu corpul tău? Simple gesturi te vor face să te simți wow
Corpul este aliatul sau ”inamicul” tău? Foto: Shutterstock

Ce vezi când te privești în oglindă? Cine îți răspunde? Cum te privește persoana din oglindă? O vezi ca pe o persoană străină cumva? Este prietenoasă? Este tristă? Este bucuroasă? Se uită la tine ca și cum vede cea mai dragă ființă din lume? Cum relaționezi cu tine? Cum ai descrie rapid în câteva cuvinte relația ta cu tine? Ce cuvinte descriu relația ta cu corpul?

Psihologii din întreaga lume atrag atenția că modul în care ne autopercepem este definitoriu pentru relația pe care o avem atât cu noi înșine cât și cu lumea înconjurătoare. Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție să exagerezi atunci când te descrii în față celorlalți. Poate că uneori ai afirmat că ești urâtă, sau că nu îți plac diverse părți ale corpului tău… Este normal să existe și astfel de perioade. Însă nu este normal ca acestea să fie o realitate. Corpul nostru este o reflecție a modului în care avem grijă de noi înșine.

Construiește o relație echilibrată cu corpul tău

Corpul este o reflecție a modului în care ne iubim propria persoană. Și indiferent de ”imperfecțiuni” este imperios necesar să construim o relație sănătoasă cu el. Să-l vedem ca pe un aliat în ducerea la bun sfârșit a tuturor activităților pe care trebuie să le facem dar și pe cele care dorim să le facem. Un exercițiu cunoscut constă în a rosti dimineața, la duș aceste cuvinte de mulțumire pentru munca pe care corpul o duce ”Dragul meu corp, îți mulțumesc pentru că în fiecare zi mă duci acolo unde vreau și mă ajuți să fac tot ceea ce îmi doresc. Te iubesc nespus și te înconjor cu dragostea întregului univers”.

Corpul te răsplătește dacă îl tratezi bine

Așadar, acordă atenție relației pe care o ai cu corpul tău și starea de sănătatate fizică, psihică, sănătate emoțională se vor îmbunătăți. Ce să faci concret ca să ai grijă de corpul tău? Iată exerciții pe care le înveți la psihoterapie.  ”Ia o pauză, te liniștești, să respiri și să pui gândurile pe pauză. Stai în corp și simte picioarele, gambele, abdomenul, pieptul, mâinile, degetele de la mâini, gâtul, capul. Simte bucurie că ai acest corp minunat care lucrează nonstop pentru tine”. Analizează dacă îi asiguri corpului tău nevoile de bază: îl hidratezi suficient cu apă? Mergi la toaletă atunci când simți nevoia sau amâni până termini de muncit? Când îți este somn, dormi sau mai bei o cafea? Ce alimentație dai corpului tău? Una care îi face bine sau una care să-l facă să ”tacă”? Când simți oboseală ce faci? Cât de des mulțumești corpului tău pentru tot ceea ce face pentru tine? Simple mecanisme reglate în relația cu corpului au efecte benefice imediate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”