Rețeta de balsam pentru un păr fabulos: hrănește și regenerează

  • Publicat:
Rețeta de balsam pentru un păr fabulos: hrănește și regenerează
Sursa foto: shutterstock

Ai nevoie de un balsam care să îți hrănească în profunzime părul, să îi ofere suplețe și strălucire, dar și să îi determine creșterea? Ei bine, acel balsam tratament ar putea fi făcut chiar de tine! Iată cum! 

Rețeta perfectă de balsam de păr gata în 10 minute

Vei avea nevoie de:

  • 125 gr unt de shea
  • 3 linguri de ulei de cocos
  • 2 linguri de ulei de ricin/argan
  • 6-8 picături de ulei esențial de rozmarin
  • 4-6 picături de ulei esențial de arbore de ceai

Citește și: Top 10 tratamente naturale dacă ai părul subţire

Mod de pregătire în 3 pași:

Pregătește untul de shea

Datorită consistenței sale vâscoase, untul de shea  trebuie încălzit puțin înainte de folosire, poți aplica aici metoda bain marie (pui untul într-un castron curat, așezat deasupra unei oale cu apă fierbinte). PS: dacă ai părul drept/ondulat, poți lăsa untul semi-moale, însă dacă ai părul creț, acesta este indicat a fi topit total pentru a nu încurca părul.

Amestecă uleiurile împreună

Odată ce untul de shea este pregătit de folosire, adaugă și restul uleiurilor, respectiv uleiul de cocos și uleiul de ricin/argan. Ulterior, picură și uleiurile aromate esențiale. Amestecă totul până la obținerea unei consistențe omogene și pregătește-te să aplici balsamul astfel obținut!

Aplică balsamul pe lungimea părului

Aplică mixtura hrănitoare pe părul umed, după șamponare și clătire, până acoperi fiecare șuviță în parte. Insistă pe scalp, acolo unde te oprești să și masezi atent pentru o mai bună hidratare și pentru a permite ingredientelor să intre în piele. Lasă balsamul să acționeze preț de o jumătate de oră, acoperind părul discret cu o cască de unică folosință sau un prosop curat și moale, blând cu părul tău. Clătește și apă călduță și lasă părul să se usuce natural.

Citește și: Cele mai eficiente tratamente pentru căderea părului

Atenție! Acest balsam tratament nu trebuie folosit mai mult de 2/3 ori pe lună. Părul tău va fi mai fresh, va arăta mai sănătos și mai bogat și se va regenera văzând cu ochii! Așteptăm feedback-uri!

Sursă: Be spotted

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân