Cele mai eficiente tratamente cosmetice

Nu-mi plac deloc ridurile. Şi nici ideea de îmbătrânire. Aşa că, primul lucru de pe lista mea de întrebări pentru medicul dermatolog Oana Spânu (www.oanaspanu.ro) a fost legat de tratamentele specializate antiaging.
Cele mai eficiente tratamente cosmetice

Organizarea nu este punctul meu forte. Însă, pe lista de dorinţe pentru 2015 scrie mare şi apăsat că vreau ca în anul acesta să am mai multă grijă de mine.

Şi ca să nu rămân la stadiul de intenţie, am vrut să aflu direct de la surse autorizate ce trebuie făcut zilnic, săptămânal şi lunar, în funcţie de sezon, pentru ca atunci când mă uit în oglindă să îmi placă ce văd.

Nu-mi plac deloc ridurile. Şi nici ideea de îmbătrânire. Aşa că, primul lucru de pe lista mea de întrebări pentru medicul dermatolog Oana Spânu (www.oanaspanu.ro)  a fost legat de tratamentele specializate antiaging. Iar Oana a început prin a-mi spune că a observat din experienţa proprie că femeile care apelează la astfel de intervenţii sunt bine informate şi îsi doresc terapii mai puţin invazive, care să le pună în valoare frumuseţea fără să îşi piardă naturaleţea.

Tratamentele non sau minim invazive câştigă treptat teren în defavoarea intervenţiilor chirurgicale radicale, tratamentele laser şi cele injectabile redau un aspect natural pielii şi pot amâna cu 10 ani o intervenţie chirurgicală estetică.
Oana Spânu a insistat, însă, şi asupra importanţei îngrijirii zilnică a pielii printr-o rutină corectă care poate păstra capitalul natural de colagen, elastină, iar prin alimentaţie şi aplicarea unor tratamente acasă să constituie un aport vital de vitamine şi minerale, substanţe antioxidante, atât de necesare pielii pentru a combate stresul oxidativ zilnic şi procesul de îmbătrânire.

În concluzie, în funcţie de tipul de piele, de necesităţile acesteia, de stilul de viaţă şi de sezon, sunt recomandate sau contraindicate anumite proceduri estetice medicale sau tratamente adjuvante efectuate acasă.

Pagina 1 din 8