Antioxidanții, ingredientul secret pentru o piele mereu tânără

Antioxidanții sunt ”eroii” din rutina de îngrijire a pielii. Aceștia protejează pielea de razele UV, poluare și alți factori care pot afecta pielea.
  • Publicat:
Antioxidanții, ingredientul secret pentru o piele mereu tânără
Antioxidanții, ingredientul secret pentru o piele mereu tânără

Știm cât este de importantă rutina de îngrijire a pielii, iar în arsenalul de produse pe care-l folosim în fiecare seară nu trebuie să lipsească și antioxidanții, iar serurile care conțin aceste ingrediente sunt un must have, în special pentru că sunt ușor de folosit și acționează rapid.

Antioxidanții sunt ”eroii” din rutina de îngrijire a pielii. Mai exact, aceștia protejează pielea de razele UV, poluare și alți factori (inclusiv o dietă săracă sau efectele produse de consumul de alcool și nopțile nedormite) care pot afecta calitatea pielii. Ce au în comun toți acești faactori? Radicalii liberi. Atunci când pielea este expusă radiațiilor solare, fumului sau altor poluanți de mediu sunt generați radicalii liberi care deteriorează pielea. Astfel, apar ridurile, aspectul umflat al pielii sau chiar hiperpigmentarea.

Antioxidanții: beneficii pentru piele

Un echilibru între radicalii liberi și antioxidanți este crucial pentru o bună funcționare a organismului, iar dacă aceștia copleșesc capacitatea organismului de a-i regla, ceea ce duce la apariția stresului oxidativ. De aici, radicalii liberi pot altera lipidele, proteinele și ADN-ul și pot declanșa infecții sau chiar anumite boli. Pe lângă schimbările aduse în planul alimentar, precum consumul de băuturi și alimente care conțin antioxidanți naturali (pește, legume, fructe de pădure și vin roșu), aplicarea antioxidanților direct pe piele poate combate stresul oxidativ.

Acestea fiind spuse, pe lângă faptul că antioxidanții protejează pielea și organismul de stresul oxidantiv, au și proprietăți antiinfalamtorii, ceea ce înseamnă că reduc durerile, umflăturile, roșeața și ajută la obținerea unor trăsături radiante și întinerite prin reducerea ridurilor, minimizarea cicatricilor post-acneice sau repararea pielii după ce este afectată de soare. Atunci când aplicăm antioxidanți pe ten, aceștia încetinesc procesul de îmbătrânire și ajută la obținerea unui aspect luminos și proaspăt. Folosind antioxidanți în rutina de îngrijire se reduce hiperpigmentarea, se corectează semnele de îmbătrânire, calmează iritațiile și luminează tonul pielii.

Știm că pe piață întâlnim numeroase formule antioxidante, motiv pentru care pare o adevărată provocare să facem cea mai bună alegere, dar specialiștii recomandă să optăm pentru produse care conțin antioxidanți puternici precum vitamina C, vitamina E, vitamina B3 sau acid ferulic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan