Peria de păr: ce se întâmplă dacă nu o speli?

Când spunem să ne curățăm peria de păr, nu ne referim doar să îndepărtăm firele de păr rămase. Iată ce se întâmplă dacă nu o spălăm.
  • Publicat:
Peria de păr: ce se întâmplă dacă nu o speli?
Peria de păr: ce se întâmplă dacă nu o speli?

Multe femei folosesc peria de păr pentru a avea grijă de podoaba capilară, dar câte dintre ele o curăță așa cum ar trebui? Jessica Haizman a vorbit recent pe platforma TikTok despre acest aspect și a făcut o demonstrație cu privire la ceea ce se întâmplă cu peria de păr dacă nu este curățată și cum ne poate afecta sănătatea scalpului. Când spunem să ne curățăm peria de păr, nu ne referim doar să îndepărtăm firele de păr rămase. Mai exact, tânăra și-a lăsat timp de 30 de minute peria la înmuiat pentru a le arăta utilizatorilor ce se întâmplă.

De e să-ți cureți peria de păr?

Este indicat ca peria de păr să fie curățată o dată la două săptămâni, iar metoda de curățare este destul de simplă. În primul rând, este nevoie să îndepărtezi firele de păr rămase în urma pieptănării, iar mai apoi să o introducem într-un amestec cu apă călduță, șampon și bicarbonat de sodiu, iar mai apoi să o lăsăm la înmuiat timp de 30 de minute. Vei vedea că la scurt timp apa va deveni maro, indiferent dacă ești vopsită sau nu sau dacă folosești multe produse de îngrijire și styling.

Principalul motiv pentru care ar trebui să ne curățăm periile ține de minimizarea paraziților și cantităților excesive de bacterii sau fungi care trăiesc în acel habitat. Dacă ai un scalp gras/uleios sau un scalp care suferă de mătreață, atunci prezența acestora se amplifică pentru că duce la reinfectarea părului și scalpului cu fiecare utilizare.

Indiferent de cât de riguroasă este rutina de îngrijire a părului, micile detalii pe care nu obișnuim să le băgăm în seamă pot fi dăunătoare. Chiar dacă nu folosești multe produse de îngrijire sau styling, atunci când părul este periat celulele pielii sunt exfoliate, iar sebumul și firele căzute rămân pe perie, la fel și murdăria, paraziții, bacteriile și fungii și pot duce la căderea excesivă a părului și iritații la nivelul scalpului.

Folosirea unui produs alcalin în procesul de curățare al periei, precum bicarbonatul de sodiu, crește pH-ul și ajută la distrugerea riziduurilor. De asemenea, uleiul de arbore de ceai ajută la uciderea paraziților, bacteriilor și fungilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân