10 esențe de parfumuri cu puteri afrodiziace (demonstrat științific)!

Descoperă 10 esențe de parfumuri cu efecte afrodiziace: te fac mai atrăgător. Puterile lor sunt demonstrate științific!
  • Publicat:
  • Actualizat:
10 esențe de parfumuri cu puteri afrodiziace (demonstrat științific)!
Descoperă 10 esențe de parfum cu efecte afrodiziace: te fac mai atrăgător. Puterile lor sunt demonstrate științific!

Poate una dintre cele mai interesante specificități ale parfumurilor constă în puterea lor de a provoca în mintea și corpul celui care miroase… dorința. Și există numeroase cercetări științifice care demonstrează ce tip de parfum declanșează excitarea atât în cazul bărbaților, cât și în cazul femeilor. 

Mai mult, indiferent de rezultatele științifice, raportarea noastră la mirosurile din jur este, în esență, subiectivă. De exemplu, un anumit tip de esență de parfum poate să îți amintească de un fost iubit cu care ai avut o relație pasională.

Așadar, multe parfumuri te pot excita, dar cele enumerate mai jos au un atu în plus: sunt note de parfum care declanșează un răspuns biochimic, dovedit prin teste realizate de către oamenii de știință.

Explicația nu este una neapărat complexă, dacă iei în considerare faptul că dorința începe în creier devine oarecum logică existența unor răspunsuri neurologice la diferiți stimuli olfactivi.

În lumea în care trăim, „singurul domeniu din viața noastră unde încă ne putem conecta cu adevărat la instinctele noastre, la intuiția noastră și la sistemul nostru limbic este sexul și senzualitatea.”, a declarat Kristen Quinn Castro, fondatorul Los Feliz Botanics.

Moscul (nu neapărat cel de origine animală, ci chiar botanic), esențele tari, lemnoase sunt considerate unele dintre cele mai puternice atunci când vine vorba despre stimularea receptorilor plăcerii în creierul uman.

Apoi, deși este posibil să fii sceptic cu privire la proprietățile erotice ale plantelor, ierburilor sau altor derivate din natură (majoritatea ingredientelor care stau la baza parfumurilor pe care le avem azi pe piață), esențele din plante au și ele un rol afrodiziac testat și confirmat.

Următoarele esențe de parfum sunt cunoscute de secole pentru proprietățile lor afrodiziace, iar studiile științifice recente doar demonstrează că reputația lor este binemerită.

Iasomie

Este dovedit deja de mult timp faptul că iasomia potențează starea de vigilență și îmbunătățește totodată starea de spirit, două trăsături care cresc automat apetitul sexual.

În tradițiile hinduse și cele musulmane, iasomia este cunoscută drept „parfumul iubirii”. Aceste popoare pretind, și pe bună dreptate, că iasomia este unul dintre cele mai puternice – cu multe tipuri de iasomie care imită moscul secretat de unele animale.

Alege un parfum floral, cu esență dulce și delicată de iasomie, bineînțeles dacă se potrivește și personalității tale și îl poți accepta și te poți bucura de mirosul lui mai întâi tu. Apoi, ceilalți vor tânji după tine…

Trandafir

Trandafirul conține indol, o moleculă de parfum, un compus organic heterociclic cristalin care se regăsește în gunoiul descompus sau deșeurile fecale.

Deși sună puțin ciudat, acest miros este unul cărnos, dulce, ușor putred, unii îl descriu drept „miros de molii”.

Însă, un studiu realizat în 2015 a indicat că uleiul de trandafiri poate fi un stimulent puternic pentru bărbați.

Un relaxant natural, uleiul de trandafiri poate, de asemenea, să diminueze inhibiția, ceea ce îl face perfect pentru manifestarea liberă a plăcerii. Descoperă de ce trandafirii sunt florile iubirii, sănătăţii şi plăcerii!

Parfumul cu esențe de trandafir este un unul floral catifelat, dar înțepător.

Vanilie

Vanilia dulce este, de asemenea, un potențial afrodiziac de necontestat.

Aroma sa ușoară și ușor nostalgică îți oferă o stare reconfortantă, ceea ce te poate ajuta să te relaxezi și să te simți în largul tău. O premisă bună pentru activarea stimulilor sexuali.

Ghimbir

Originar din Asia, ghimbirul este o rădăcină condimentată care, conform multor studii realizate în ultimii ani, reglează nivelul testosteronului, așa numitul hormon masculin.

Ghimbirul are multe alte proprietăți terapeutice și este cunoscut pentru îmbunătățirea circulației sanguine, ameliorarea durerilor în general și cu precădere cele de cap, calmarea durerilor de stomac. Află toate proprietățile ghimbirului: antidot împotriva răcelii, dar și tratament pentru tulburările sexuale!

Parfumul cu esență de ghimbir este unul cu note ascuțite și piperate.

Ambrette

Acest mosc botanic imită mirosurile animale asociate cu excitarea. Studiile confirmă că Ambrette este de departe un foarte bun afrodiziac.

Originară din Asia și Australia, Ambrette este o plantă în tendințe pe piața parfumurilor din prezent.

Un parfum ce conține esență de Ambrette are un profil complex, cu nuanțe de nuci și note de coniac și piele.

Tips&tricks

Pulverizează parfumul în zona din spate a gâtului sau pe păr – ori de câte ori te vei misca, aroma se va intensifica.

Champaca

O floare tropicală exotică înrudită cu magnoliile, Champaca este atât de puternică încât este folosită drept notă exclusivă într-un singur parfum.

În medicina Ayurvedică, Champaca este folosită sub formă de tonic afrodiziac. Proprietățile sale de încălzire a corpului îl fac un parfum acaparator, poate chiar sufocant pentru unele persoane.

Parfumul cu esență de Champaca este unul floral înțepător, cu nuanțe de cedru.

Şofran

Cultivat în Iran, India și Grecia, șofranul stimulează comportamentele sexuale, conform celor mai recente studii, deși rezultatele sunt încă ambigue.

Ceea ce știm sigur este că aroma sa picantă este energizantă, iar uleiul de șofran este un remediu cunoscut în tratarea depresiei.

Un parfum cu esență de șofran este floral, surprinzător de dulce, cu arome de miere și tutun.

Citește și Şofranul – aurul din bucătărie şi beneficiile sale pentru sănătate. Bonus: o reţetă extrem de rafinată

Lemn de santal

Medicina ayurvedică a venerat dintotdeauna lemnul de santal pentru proprietățile sale stimulative.

Însă, în 2020 s-a reconfirmat științific calitatea sa afrodiziacă.

Unul dintre cele mai scumpe uleiuri esențiale, lemnul de santal are multe proprietăți terapeutice și poate trata, de asemenea, problemele din spectru psihic, precum și cele digestive.

Un parfum cu esență de lemn de santal este cremos și lăptos, cu subtonuri netede lemnoase.

Lavandă

O cercetare din 2019 indică faptul că levănțica crește dorința sexuală în rândul femeilor.

Renumită, de altfel, pentru efectele sale calmante, levănțica este un relaxant care te poate ajuta să te simți confortabil și încrezător.

Un parfum cu esență de lavandă este floral și are o bază asemănătoare camforului.

Mentă

Poate nu pare că ar face parte chiar din lista celor mai sexuale esențe, dar nu subestima această plantă. În mai multe cercetări, femeile au susținut că menta le-a facilitat atingerea orgasmelor multiple.

Cunoscută pentru calitățile sale revigorate, menta este adesea folosită ca stimulent pentru toate simțurile.

Așadar, atunci când alegi un parfum, ține cont și de puterea lui de atracție, mai ales când îți dorești să ai parte de o seară memorabilă e foarte posibil să contribuie și el la plăcerea ta, fie că te ajută să atragi persoanele din jurul tău, fie numai că te face să te simți bine cu tine însăți/însuți.

Mai sunt și alte esențe care au fost „certificate” drept afrodiziace precum esența de dovleac, de scorțișoară sau de lăcrămioare. Important este să alegi ceea ce și se potrivește cel mai bine.

Citește și: Diferența dintre apa de colonie, apa de toaletă și apa de parfum. Care variantă persistă mai mult și de ce?

Citește și: Horoscop: Parfumul potrivit fiecărei zodii, află aroma ideală pentru personalitatea ta

Citește și: Iaurtul cu vanilie, afrodiziacul minune

Sursă: byrdie.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân