Diferența dintre apa de colonie, apa de toaletă și apa de parfum. Care variantă persistă mai mult și de ce?

Apa de colonie, apa de toaletă sau apa de parfum, pe care dintre acestea ai alege-o? Și de ce? Vezi în rândurile de mai jos care e diferența între ele!
  • Publicat:
Diferența dintre apa de colonie, apa de toaletă și apa de parfum. Care variantă persistă mai mult și de ce?
Sursa foto: shutterstock

Pe principiul Dumnezeu a creat mirosurile, iar omul parfumul, mă întreb câte dintre noi știm care este diferența între apa de colonie, cea de toaletă și cea de parfum. Căci, da, există multe diferențe. Iată care sunt acestea!

Apă de colonie, apă de toaletă și apă de parfum: diferențe

Se spune că fiecare parfum poartă cu sine trei note principale care se îmbină armonios pentru a da o aromă finală. Și-n funcție de concentrația esenței de parfum, putem avea:

Apă de colonie

Apa de colonie se află în inferioritate, având o concentrație de 2-5% esență de parfum dizolvată în alcool. Când putem folosi apa de colonie? Cel mai indicat când gradele de afară sunt la cote înalte, tocmai pentru că mirosul său fresh sau fructat nu rezistă prea mult, ci maximum două ore, urmând o reaplicare frecventă.

Apă de toaletă

Apa de toaletă are o concentrație de 4-15% esență de parfum diluată în alcool, asemenea. Sticla este prevăzută în acest caz cu atomizor, mirosul nu persistă mai mult de 3-5 ore, dar cu toate acestea, este cea mai des folosită, datorită prețului extrem de convenabil. Este perfectă pentru aplicarea rapidă atunci când mergi la o întâlnire sau la un interviu important.

Apă de parfum

Apa de parfum are și ea o concentrație de 10-20% esență de parfum dizolvat în alcool, și persistă timp îndelungat. Prețul este unul ridicat și vine de obicei în sticle normale sau în sticle de tip spray. Aceasta se potrivește perfect pentru o zi lungă, plină de întâlniri sau la birou.

Apa de parfum trebuie aplicată pe cele mai calde locuri ale pielii, acolo unde pulsul se simte cel mai bine și anume, în spatele urechilor, pe gât sau la încheietura mâinii.

Cum alegem produsul preferat?

Dacă te-a cucerit iremediabil aroma unui parfum, indicat ar fi să îți îndrepți atenția către testerele de parfum. Și ține cont, pielea are un miros propriu ce influențează aroma parfumului aplicat pe ea. Astfel, același parfum poate mirosi diferit la persoane diferite și, de asemenea, pe pielea proprie, în funcție de sezon, ambient sau de starea de spirit.

Un tester poate reprezenta, așadar, o soluție optimă în alegerea aromei favorite de apă de parfum, apă de toaletă sau apă de colonie.

Surse: instyle.com, purewow.com, southernliving.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan