Parfumurile de lux: de ce costă mai mult și de ce să investești în ele?

Iată câteva motive pentru care există diferențe de preț între parfumurile de lux și cele accesibile, dar și cum diferă având în vedere procesului de producție.
  • Publicat:
Parfumurile de lux: de ce costă mai mult și de ce să investești în ele?
Foto: shutterstock

Mirosul unui parfum poate transmite multe despre personalitatea unei persoane și am minți dacă am spune că alegerea parfumului potrivit nu este deloc complicată. Prețurile lor pot varia, în special între cele accesibile și parfumurile de lux. Iată câteva motive pentru care există aceste diferențe de preț, dar și cum diferă având în vedere procesului de producție sau alegerea ingredientelor.

Atât parfumurile de lux, cât și cele accesibile sunt realizate sub aceeași formă

Poate că în privința ingredientelor, parfumurile de lux pun accentul pe calitatea folosită în formulele lor, daar procesul de producție este similar cu cel al parfumurilor accesibile. Pentru a realiza un parfum este nevoie de ingrediente sintetice și naturale, faza de maturare, care poate dura până la trei săptămâni, iar mai apoi procesul de diluare în alcool și filtrare.

Calitatea ingredientelor diferă

Așa cum bucătarii folosesc ingrediente de înaltă calitate pentru preparatele lor, la fel o fac și parfumierii cu formulele. În parfumurile de lux se folosesc de cele mai multe ori note naturale, derivate din flori, condimente etc. și nu sintetice. Acestea sunt ulterior incorporate în note de bază, de mijloc și de vârf, ceea ce permite ca mirosul să fie mai complex și aromatic. Mai mult, parfumurile de lux conțin de cele mai multe ori un procent crescut de ulei de parfum, ceea ce permite ca mirosul să reziste pentru mai mult timp. Termeni precum parfum, apă de parfum sau apă de toaletă, indică de fapt concentrația de ulei.

Ce parfum alegem?

Ideal este să optezi pentru calitate, nu cantitate, dar alegerea este a fiecăruia. Să nu uităm că un parfum de calitate rezistă mai mult timp pe piele, poate până la 10 ore, în timp ce produsele comerciale își pierd mirosul în mai puțin de două ore.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Punctele negre: cum să le tratezi acasă
Punctele negre: cum să le tratezi acasă
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”