Parfumul nu persistă pe piele? Urmează aceste sfaturi pentru a mirosi bine mai mult timp

  • Publicat:
Parfumul nu persistă pe piele? Urmează aceste sfaturi pentru a mirosi bine mai mult timp

Parfumul nu persistă deși este original? Există câteva trucuri care te vor ajuta să prelungești siajul parfumului tău. Iată cum poți profita la maximum de aroma sa!

Parfumul nu persistă – sfaturi și trucuri care prelungesc siajul parfumului

Aplică parfumul imediat după duș

Dacă ai obiceiul să faci duș dimineața, este bine de știut că aplicarea parfumului la scurt timp după duș va ajuta la prelungirea mirosului pe pielea ta. Așadar, după duș, de îndată ce ai uscat pielea cu ajutorul unui prosop, aplică parfumul preferat.

Parfumul nu persistă? Hidratează pielea bine înainte de aplicarea parfumului

Mirosul unui parfum rezistă mult mai bine pe o piele hidratată, în comparație cu o piele ternă, uscată. Recomandabil ar fi să folosești loțiuni sau unt de corp fără miros, astfel încât parfumul acestora să nu influențeze în mod negativ sau să modifice mirosul parfumului preferat.

Masează loțiunea hidratantă sau untul pe piele, apoi folosește parfumul dorit. O piele hidratată va reține un timp mai îndelungat mirosul parfumului tău.

Aplică parfumul direct pe piele

Deși unii recomandă aplicarea parfumului pe haine, mirosul unui parfum rezistă mai mult și mai bine atunci când este amestecat cu uleiurile naturale ale pielii. Ar fi mai bine să pulverizezi sau să tapotezi un parfum direct pe piele, fără ca aceasta să fie obstrucționată de materiale sau haine.

Parfumul nu persistă? Aplică-l pe punctele cu circulație intensă

Parfumul reacționează la căldură, așa că e bine să îl aplici în zonele cu circulație intensă a sângelui. Aceste zone sunt, de cele mai mult ori, calde pe tot parcursul zilei, ceea ce înseamnă că mirosul parfumului va fi eliberat încontinuu.

Care sunt aceste zone ale corpului? Încheieturile mâinilor, gâtul, pliul cotului și în spatele genunchiului. Dacă pulverizezi parfum în aceste zone, ai toate șansele să îi simți mirosul pe tot parcursul zilei sau cel puțin o foarte bună parte din zi.

Vaselina cosmetică prelungește durata parfumului

Acest truc poate suna puțin ciudat, dar, spre surprinderea ta, vei observa că este foarte eficient. Aplicarea unei mici cantități de vaselină în punctele cu circulație intensă, menționate mai devreme, va prelungi viața parfumului tău după aplicare.

Ce se întâmplă de fapt este că vaselina va acționa ca un balsam hidratant ce va reține mirosul parfumului și îl va elibera gradual. Deci, înainte de pulverizarea parfumului pe piele în aceste puncte, masează puțină vaselină cosmetică pe piele.

Nu îți freca încheieturile după aplicarea parfumului

Aceasta este o greșeală făcută de foarte multe persoane, care cred eronat că masarea pielii, după aplicarea parfumului, va duce la un miros mai puternic și mai persistent, datorită generării de căldură la nivelul pielii. Din păcate, nu se întâmplă asta.

Atunci când îți freci încheieturile între ele, spre exemplu, distrugi particulele chimice din parfum, ceea ce va face ca notele parfumului să se dezintegreze mult mai repede decât ar fi făcut-o în mod normal. Asta înseamnă că scurtezi viața parfumului, în loc să o prelungești.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân