Pielea uscată: cum o combatem în sezonul rece, mai ales dacă folosim dezinfectanți

Iată cum putem combate pielea uscată acum că iarna ne-a bătut la ușă și suntem nevoiți să folosim mai des dezinfectanți și să ne spălăm pe mâini.
  • Publicat:
Pielea uscată: cum o combatem în sezonul rece, mai ales dacă folosim dezinfectanți
Pielea uscată: cum o combatem în sezonul rece, mai ales dacă folosim dezinfectanți

Sezonul rece, pe lângă temperaturile scăzute vine la pachet și cu disconfortul produs de expunerea la frig și schimbări ale pielii. Mai exact, multe persoane se confruntă cu pielea uscată care deși anticipată, în această perioadă este tot mai accentuată din cauză că suntem nevoiți să folosim tot mai des dezinfectanți și să ne spălăm frecvent pe mâini.

Iată cum putem combate pielea uscată acum că iarna ne-a bătut la ușă.

Ce este pielea uscată?

În primul rând, trebuie să înțelegem ce este pielea uscată, cum este ea produsă și ce putem face pentru a ameliora acest aspect. Stratul de la suprafață al pielii ajută la protejarea corpului de factorii de mediu și menține hidratarea. Atunci când această barieră a pielii este deteriorată, apar crăpături microscopice care duc la pierderea hidratării, ceea ce se traduce în piele uscată și care prezintă mâncărimi.

Printre factorii care pot produce uscarea pielii se numără și factorii genetici, dar și cei de mediu, precum temperaturile scăzute și umiditatea scăzut, scrubul folosit în exces, folosirea produselor nepotrivite tipului de piele sau expunerea la alergeni.

Cum o evităm în sezonul rece?

Totul ține de produsele de îngrijire la care apelezi și cum le aplici.

  • Folosește o cremă de corp bogată în acizi grași, vitamina A și E, ulei de jojoba, ulei de avocado sau ulei de măsline bio. Aceste ingrediente fac minuni pentru pielea deshidratată, chiar și pentru pielea crăpată de pe călcâie.
  • Înlocuiește băile lungi și fierbinți cu dușuri călduțe și scurte. Acest obicei nu este însă unul benefic pielii corpului, deoarece compromite stratul lipidic al acesteia. Pentru a păstra umiditatea din țesut, sunt indicate dușurile scurte, cu apă călduță.
  • Nu uita să îți exfoliezi pielea. Alege un produs care asigură o exfoliere omogenă și echilibrată. Ideal este ca exfoliantul să aibă în componența sa și uleiuri esențiale, care pe lângă faptul că asigură o curățare a pielii în profunzime, oferă și hrănire țesutului.
  • Alege un gel de duș îmbogățit cu uleiuri esențiale, care au la bază principii active, ce vor asigura hidratarea pielii pe parcursul procesului de curățare.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân