Dr. Dorina Codreanu

Dr. Dorina Codreanu este medic primar obstetrică-ginecologie, specializată în consultații de infertilitate și proceduri de reproducere asistată.

Pasiunea pentru ceea ce face și activitatea didactică și academică, i-au adus Dorinei bursă de cercetător postdoctoral cu temă de studiu “Optimizarea protocoalelor de stimulare ovariana în fertilizarea în vitro“.

Dorința de a ajuta la dezvoltarea medicinei în România au determinat-o pe Dorina să susțină, între 2005 și 2015, cursuri teoretice și practice universitare și postuniversitare, în cadrul UMF Carol Davila.

Dr. Dorina Codreanu oferă consultații ginecologice și obstetricale, asistă la naștere și este specializată în intervenții chirurgicale laparoscopice și histeroscopice. Este formator pentru medicii specialiști în “Programul de pregătire profesională a personalului din unitățile de asistentă medicală maternă și neonatala“, program finanțat de Banca Europeană de Investiții.

Experiență profesională

1998 - 2009 Spitalul Clinic Panait Sârbu (rezultate de success în cazuri dificile din domeniul reproducerii umane asistate, a sarcinilor cu risc și a chirurgiei laparoscopice și histeroscopice)

2009 Doctorat în domeniul reproducerii asistate

2010 Bursă de cercetător postdoctoral cu tema de studiu “Optimizarea protocoalelor de stimulare ovariană în fertilizarea în vitro“

2005 - 2015 Profesor Universitar la aceeași facultate care a format-o, UMF „Carol Davila”

2010 - prezent Medic primar obstetrică-ginecologie în cadrul Regina Maria Hospital, Sanador Hospital și cu Gynera Fertility Center

Afilieri

Formator pentru medicii specialiști în “Programul de pregătire profesională a personalului din unitățile de asistentă medicală maternă și neonatala“, finanțat de Banca Europeană de Investiții.

Autoarea a peste 20 de lucrări științifice, printre care menționăm Ghidului Clinic „Nașterea prematură“.

Membru al grupului tehnic de elaborare al ghidurilor clinice naționale “Tocoliza“ și “Sarcină multiplă“.

Membru fondator al SRMR (Societatea Romană de Medicină Reproductivă)

Membru fondator SRFRA (Societatea Romană pentru Fertilitate și Reproducere Asistată)

Membru activ ESHRE (Societatea Europeană de Reproducere Umană şi Embriologie)

Membru ASRM (Societatea Americană de Medicină Reproductivă)

Membru ARCE (Asociația Romană pentru Chirurgie Endoscopică și alte tehnici internaționale)

Membru SROG (Societatea Romană de Obstetrică Ginecologie)

Pot rămâne însărcinată dacă am puține ovule sau deloc?

Pot rămâne însărcinată dacă am puține ovule sau deloc?

Dr. Dorina Codreanu, medic primar obstetrică-ginecologie, expert FIV, explică pe scurt dacă există posibilitatea unei sarcini în cazul rezervei ovariene scăzute sau a lipsei totale a ovulelor.