Despre ovarele micropolichistice şi stimularea ovariană cu medicul ginecolog Dorina Codreanu VIDEO by CSID

Ovareloe micropolichistice trebuie tratate chiar dacă pacienta nu-şi doreşte copii. Am stat de vorbă cu medicul primar ginecolog Dorina Codreanu, cu supraspecializare FIV, care ne-a explicat ce se poate face în cazul ovarelor micropolichistice.

Multe persoane confundă chisturile ovariene cu ovarele micropolichistice. Însă ovarele micropolichistice se caracterizează prin prezenţa unor mici foliculi, şi nu a chisturilor.

Această condiţie numită sindromul ovarelor micropolichistice se asociază cu menstruaţii neregulate, foarte rare, cu ovulaţii foarte rare sau chiar absente, cu obezitate, pilozitate excesivă sau acneea. În plus, sindromul ovarelor micropolichistice poate împiedica apariţia unei sarcini pe cale naturală.

Orice simptom de acest fel trebuie să aducă orice femeie la medic pentru că ovarele micropolichistice trebuie tratate chiar dacă pacienta nu-şi doreşte copii. Am stat de vorbă cu medicul primar ginecolog Dorina Codreanu, cu supraspecializare FIV, care ne-a explicat ce se poate face în cazul ovarelor micropolichistice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Dorina Codreanu - Medic primar obstetrică-ginecologie
Dr. Dorina Codreanu este medic primar obstetrică-ginecologie, specializată în consultații de infertilitate și proceduri de reproducere asistată. Pasiunea pentru ceea ce face și activitatea didactică și academică, i-au adus Dorinei bursă de cercetător postdoctoral cu temă de studiu “Optimizarea ...
citește mai mult