Dr. Dorina Codreanu: cauzele dereglărilor menstruale VIDEO

Dr. Dorina Codreanu, medic primar obstetrică-ginecologie, explică pe larg posibilele cauze ale dereglărilor menstruale şi care sunt situaţiile care ar trebui să aducă femeile la medic.

Dereglările menstruale sunt fenomene frecvente. Dacă imediat după apariţia menstruaţiei, fetele şi adolescentele se pot confrunta mai des cu dereglările menstruale, după 6 ani de la prima menstră, aceasta ar trebui să vină regulat. Odată cu înaintarea în vârstă, dereglările menstruale se pot reinstala cu 4 ani înainte de menopauză.

În mod normal, un ciclul menstrual poate dura între 25 şi 32 de zile. Însă există multe situaţii în care această perioadă nu se respectă: fie femeile se confruntă cu sângerări între cicluri, fie menstra întârzie câteva luni.

Cauzele acestor situaţii sunt multiple, de la diverse tulburări minore până la cauze majore precum cancerul de col uterin. Pentru a trece în revistă cauzele dereglărilor menstruale care trebuie investigate medical, am stat de vorbă cu dr. Dorina Codreanu, medic primar obstetrică-ginecologie!

Beatrice Osanu
Beatrice Osanu
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ... citește mai mult
Raluca Neagu
Raluca Neagu

Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.

citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos