Cum ajută proteinele în slăbire: pastila de dietă

Află care sunt cele mai bune surse de proteine recomandate în slăbire!
  • Publicat:

Dacă vrei să slăbești după vacanță, ai grijă și la consumul de proteine. Mănâncă în primul rând un număr mai mic de calorii decât arzi prin metabolismul bazal și mișcare. Dar ai grijă integrezi în alimentație surse sănătoase de proteine.

Într-o primă fază a slăbirii de după vacanță, se pot pierde două, trei kilograme. Aceasta se face prin eliminarea conținutului intestinal și a apei stagnante în țesuturi.

Apoi, slăbirea încetinește, dar este posibilă în continuare dacă monitorizezi caloriile și consumi doar meniuri sănătoase. Acestea exclud dulciurile, alimentele fastfood, sucurile și alcoolul!

Și nu uitați de regula principala: consumați proteine la fiecare masă. Cele mai bune surse de proteine sunt ouăle, peștele, fructele de mare, puiul de țară, vita, organele, nucile și semințele. Atenție însă la cantitatea de nuci și semințe, pentru că au multe calorii!

Ouăle fierte, sardinele și tonul în suc propriu sunt cele mai ieftine și consistente surse de proteine. Combinate cu legume verzi precum broccoli, castraveți, fasole verde sau salate fără ulei vă pot slăbi garantat!

Aceasta pentru că proteinele hrănesc și induc senzația de sațietate!

Ca procent, proteinele ar trebui să reprezinte între 10 și 35 la sută din numărul de calorii din alimentația zilnică!

Dacă totuși ai un număr de kilograme în plus mai mare de 5, e bine să-ți faci niște analize și să soliciți sfatul unui nutriționist înainte de ține o dietă. Aceasta pentru a primi un regim sustenabil de slăbire pe termen lung.

Pentru mai multe informații de dietă și slăbire, vă puteți abona și la canalele noastre de youtube, insta și tik tok!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult