Libidoul se trateaza cu vitamine!

Vitamina A are o importanta majora pentru reproducerea normala.
  • Publicat:
Libidoul se trateaza cu vitamine!
Libidoul se trateaza cu vitamine!

Organismul nostru in mod sigur s-ar degrada daca nu i-am oferi un aport suficient de vitamine. Si daca acesta este afectat, atunci au de suferit si activitatile noastre fizice. Implicit sexul, una dintre cele mai importante indeletniciri ale omului.

Cei mai multi dintre noi suntem constienti de importanta unei alimentatii sanatoase, precum si de infinitele beneficii fizice si psihologice aduse de sex. In linii mari, o persoana activa sexual isi mentine si intareste sistemul imunitar in mod continuu.

Hai sa vedem, asadar, cum diferite vitamine iti pot influenta viata sexuala:

1. Sexul si vitamina A
Vitamina A are o importanta majora pentru reproducerea normala. In cazul testelor pe sobolani, lipsa acestei vitamine a provoacat o scadere a intensitatii organismului, ce s-a reflectat la reprezentantii masculi in functionarea testiculelor, iar la reprezentantele feminine in calitatea ovulelor. In plus, lipsa acestei vitamine poate duce la sterilitate.

Ea afecteaza si productia de hormon sexuali, iar atunci cand este cronica, deficienta de vitamina A determina uscarea intensa a pielii.

Unde poti gasi vitamina A? In peste, oua, produse lactate (branzeturi, iaurt simplu), legume cu frunze verzi si in fructele galbene.

2. Sexul si vitamina B1
Vitamina B1 este implicata in organism in producerea de energie si metabolizarea carbohidratilor, proteinelor si grasimilor. Lipsa acestei vitamine, prin urmare, poate conduce la un nivel foarte scazut de energie si implicit afecteaza si libidoul.

Semnele deficitul de vitamina B1 sunt oboseala, iritarea, constipatia si uneori cresterea ritmului cardiac. Iti recomandam asadar nuci, fasole, ananas, seminte de grau, orez brun si cereale.

3. Sexul si vitamina B3
Lipsa vitaminei B3, numita si niacina, poate provoca eruptii ale pielii, probleme intestinale si chiar usoare tulburari mintale. Viata sexuala este legata de nivelul acestei vitamine in organism prin faptul ca pune sangele in miscare (fapt deosebit de important atunci cand vrei sa ai orgasm) si stimuleaza procesele cerebrale.

Iar cand ai probleme cu sanatatea mintala si cu digestia, consecintele se simt si in viata sexuala. Pentru a evita acest lucru, ar trebui sa consumi in cantitati moderate carne de pui, peste, brocoli proaspat si iaurt.

4. Sexul si vitamina C
Vitamina C afecteaza calitatea sexului pentru ca aceasta joaca un rol cheie in absorbtia fierului din alimente, participa la formarea celulelor rosii din sange si ajuta celulele albe sa lupte impotriva infectiilor.

Ea este indispensabila in procesul metabolic si o componenta importanta in activita

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Aventurierii sunt cei mai buni amanti!
Aventurierii sunt cei mai buni amanti!
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”