Cum ar putea arăta părul tău natural în 10 ani

Ai observat că părul tău arată puţin diferit decât atunci când atunci când aveai , să zicem, 16 ani? Poate că este mai ondulat decât obişnuia să fie, mai închis la culoare sau mai aspru?
  • Publicat:
Cum ar putea arăta părul tău natural în 10 ani

Ai observat că părul tău arată puţin diferit decât atunci când atunci când aveai , să zicem, 16 ani? Poate că  este mai ondulat decât obişnuia să fie,  mai închis la culoare sau mai aspru? Nu ai de ce să îţi faci griji – de- a lungul timpului schimbările părului tău natural sunt absolut normale, datorită unor factori precum hormonii, cauzele genetice sau pur şi simplu înaintarea în vârstă.

Ne naştem cu un fir de păr cu o anumită textura, şi pe măsură ce trece timpul, el se modifică (părul îşi schimbă tipologia în medie o dată la 6 ani).

Dar la ce ar trebui să te aştepţi mai exact? Află modurile neaşteptate în care părul tău se schimbă odată cu vârsta – şi cum să-ţi păstrezi podoaba capilară impecabilă de-a lungul timpului.

Culoarea ta naturală se va închide

Este adevărat că pe măsura ce înaintăm în vârsta apar şi firele albe… acumularea de peroxid de hidrogen joacă un rol important în privinţa momentului când se întâmplă şi cât de repede (şi nu stresul!). Peroxidul acumulat împiedică sinteza de melanină, elementul care oferă culoarea naturală a părului tău.

Dar ceea ce multă lume nu ştie este că pe lângă încetarea activităţii celulelor pigmentare, melanocitele (cele care dau culoarea părului), nuanţa culorii se poate schimba de-a lungul timpului. Acest lucru se petrece şi din cauze genetice, pentru că anumite gene care determină culoarea părului se pot modifica în timp. Cel mai des, culoare părului se închide în timp.

Părul tău s-ar putea încreţi 

Hair stiliştii atrag atenţia ca o dată cu trecerea anilor au observant că părul se încreţeşte sau devine mai ondulat. Ceea ce este interesant este că deşi oamenii de ştiinţă şi stiliştii recunosc că acesta este un fenomen des întâlnit, aceştia nu sunt încă siguri care este motivul – ar putea avea legătură cu schimbările hormonale care modifică expresia genelor, a modului în care funcţionează acestea în reglarea proceselor biologice.

Textura părului tău va devini mai aspră şi mai uscată

Firele albe de păr, schimbările hormonale şi prea multe produse de styling contribuie la modificarea texturii firului de păr, care poate deveni mai aspru şi mai uscat de-a lungul timpului. Vestea bună  este că sunt câteva mici schimbări pe care le poţi face în rutina ta pentru a combate această situaţie.

Există câteva produse pe care ar trebui să le introduce în rutina ta zilnică pentru a hidrata şi revitaliza părul. Masajul scalpului cu un ulei special ajută în timp la combaterea căderii părului şi la îmbunătăţirea texturii firului de păr. O mască hidratantă, un ser special sau pur şi simplu uleiul de cocos pot fi de mare ajutor. Suplimentele cu biotină sunt o alternativă excelentă pentru a menţine sănătatea părului tău.

Firul de păr se subţiază 

Pe măsură ce se apropie menopauza şi hormonii feminini sunt din ce în ce mai puţini, părul îşi pierde din vigurozitate şi începe să cadă. Dar şi până la acel moment, firele de păr se subţiază de la an la an din cauza pierderilor de proteine şi pigmenţi. Firele de păr sunt alcătuite dintr-o structură solidă de proteină numită cheratină, rezistentă la uzură şi la rupere. În timp părul pierde din elasticitate şi volum.

Scalpul  are nevoie de mai multă hidratare

La baza unei podoabe capilare sănătoase stă un scalp bine hidratat. Odată cu înaintarea în vârstă, părul şi scalpul devin mai uscate – ceea ce poate accelera procesul de îmbătrânire şi de cădere a părului. Majoritatea studiilor indică factori interni precum cauzele genetice şi hormonii, dar şi elemente externe precum poluarea aerului, expunerea la soare sau prea multe produse de syling, toate acestea afectând puternic sănătatea scalpului.

Cum să ai grijă corect de părul tău

Cu riscul de a te dezamăgi nu există reguli care fac minuni de pe o zi pe alta: sănătatea părului tău depinde de o rutină zilnică atentă şi de o alimentaţie echilibrată (care să conţină vitamine, minerale, oligoelemente). Asta înseamnă mai puţine vizitele la salon (gândeşte-te la câte acţiuni este suspus părul tău – vopsit, şuviţe, decolorări , întins cu placa, ondulat, uscat periodic cu foehnul), o selecţie atentă a produselor de îngrijire (citeşte eticheta şi alege şampoanele cu un pH neutru, care să conţină cât mai multe ingrediente naturale!) şi acordă mai multă grijă măştilor şi tratamentelor de hidratare. Dacă te speli zilnic pe cap, încearcă să te speli o dată la două sau chiar trei zile. 

Pentru că hormonii joacă un rol esenţial în schimbările pe care le suferă părul de-a lungul timpului, dacă observaţi căderi excesive ale părului sau orice alt fel de dezechilibru, este recomandat să discutaţi cu un medic specialist. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
5 alimente pentru un ten luminos
5 alimente pentru un ten luminos
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”