Super idei pentru un organism purificat

Daca te intrebi de ce esti atat de obosita in ultimul timp si nu resusesti sa treci peste aceasta stare ar fi timpul sa-ti detoxifiezi organismul.
  • Publicat:
Super idei pentru un organism purificat
Super idei pentru un organism purificat

Esti mereu obosita, stresata, ai imunitatea scazuta si racesti de cateva ori pe an? E timpul pentru o curatenie generala in organism. Scapa de toxinele acumulate si bucura-te de viata intr-un mod sanatos!

Ritmul naucitor de viata, somnul dezordonat, mancarea nesanatoasa de tip junk food, poluarea, stresul, toate dau peste cap metabolismul, fapt ce favorizeaza acumularea de toxine in organism. In aceste conditii, nu e de mirare ca zi de zi te simti tot mai obosita, te enervezi din orice motiv, esti apatica si te plangi tot mai des de dureri de cap.

Acestea sunt cateva dintre semnalele pe care organismul ti le transmite atunci cand nivelul toxinelor a crescut ametitor, iar ficatul nu mai face fata. Curele de detoxifiere sunt recomandate de cateva ori pe an, cu prudenta insa, pentru a nu perturba ritmul metabolic si echilibrul biochimic al corpului.

De retinut ca pe toata perioada de regim trebuie eliminate alimentele bogate in E-uri, alcoolul, tigarile si stresul si se consuma cel putin 2 litri de apa pe zi. Am ales 5 diete de top care te ajuta sa te simti mai bine. 

1. Regimul cu hrana vie, merge pe principiul ca orice aliment, o data trecut prin foc, isi pierde calitatile, substantele vitale si devine otravitor. Pe langa cruditatile cu care esti deja obisnuita, poti consuma cereale crude (inmuiate in apa) sau seminte.

Regimul este slab proteic intrucat nu admite consumul de carne si grasimi, insa ofera variante: ovazul crud care are mai multe proteine decat carnea fiarta si soia care poate fi lasata la germinat pentru un gust mai placut. 

2. Regimul ovo-lacto-vegetarian, permite in plus, pe langa vegetale, lactate si oua. Pe langa proprietatile detoxifiante, acest regim mentine sanatatea sistemului osos, fiind cunoscut inca din antichitate ca adeptii lui traiesc mai mult si au oasele mai puternice comparativ cu omnivorii.

3. Regimul cu sucuri naturale, importanta sursa de vitamine, minerale si zaharuri, cele mai multe sucuri proaspete, preparate acasa, au actiune diuretica. Sucurile se consuma imediat ce au fost preparate, altfel isi pierd din calitati.

4. Postul crestin. Cea mai eficienta modalitate de curatare a organismului este postul negru cunoscut si drept „regimul cu zero calorii”. O zi este suficienta pentru ca, fara mancare, organele sa se purifice, iar tesuturile sa se revigoreze.

5. Regimul cu ceai verde, cu suplimente alimentare sub forma de capsule si comprimate prescrise de fitoterapeut sau cu gemoderivate care sunt extracte glicerin-hidro-alcoolice din muguri si mladite de plante tinere sub forma de monodoze. Acestea se gasesc in plafare si pot da rezultate in combinatie cu o alimentatie sanatoasa, bazata doar pe fructe, legume si zarzavaturi.

Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Este timpul pentru detoxifiere!?
Este timpul pentru detoxifiere!?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: