Dieta de criză sau cum să îţi recapeţi silueta în doar 7 zile!

Trebuie să scapi de câteva kilograme urgent, "urgent" însemnând că în maximum o săptămână trebuie să intri în rochia pe care ai luat-o în vară pentru o petrecere programată acum? Urmează aceste sfaturi simple iar în doar 7 zile îţi vei recăpăta supleţea, energia şi te vei simţi uşoară ca un fulg.
  • Publicat:
Dieta de criză sau cum să îţi recapeţi silueta în doar 7 zile!

Trebuie să scapi de câteva kilograme urgent, „urgent” însemnând că în maximum o săptămână trebuie să intri în rochia pe care ai luat-o în vară pentru o petrecere programată acum?

Urmează aceste sfaturi simple iar în doar 7 zile îţi vei recăpăta supleţea, energia şi te vei simţi uşoară ca un fulg.

Iată ce ai de făcut în fiecare zi a săptămânii:

LUNI – renunţă la cocteiluri, bere sau alte băuturi care conţin alcool. Ai auzit de caloriile lichide? Pe lângă asta, oamenii de ştiinţă au descoperit că atunci când femeile consumă alcool, sunt mai tentate să servească o masă bogată în alimente hipercalorice.

MARŢI – mizează pe fibre! Evită, măcar pentru o zi, să consumi carbohidraţi, şi alege, în schimb surse bogate de fibre, cum ar fi seminţele de in. Le poţi adăuga în iaurtul tău preferat, la micul dejun sau ca o gustare între mese, sau poţi presăra nişte migdale peste salata de la prânz. Fibrele au un rol deosebt de important pentru digestie, conferă saţietate, deci nu mai resimţi foamea atât de tare, şi te ajută să previi constipaţia.

MIERCURI – 5 mese. Adică: mic dejun, prânz, cină şi două gustări. Nu sări nici una dintre ele, dar ţine cont de următoarea regulă: mesele principale nu trebuie să depăşească 350 de calorii fiecare iar gustările trebuie să aibă între 100-150 de calorii. În total, vei constata că ai consumat cât spune la carte, maximum 1.350 de calorii, numai bine cât să pui metabolismul în mişcare, deci să arzi grăsimea care te supără. Un ou la micul dejun, un iaurt sau un fruct ca gustări, un peşte la grătar şi o salată şi gata, nici nu simţi cum trece ziua.

JOI – e vremea să spui adio balonării! Evită să mănânci broccoli, ceapă sau ardei, alimente care provoacă gaze intestinale şi balonare. Desigur, nu da iama nici la raionul de dulciuri. În schimb, consumă cât mai multe legume bogate în apă, precum castraveţii, spanacul sau sparanghelul. Ai dezlegare şi la câteva fructe, cele mai indicate fiind bananele şi portocalele.

VINERI – hidratează-te! Atunci când nu bei suficientă apă, celulele reţin apa în corp iar urmările constau în picioare umflate şi abdomen proeminent. Bea între 2 şi 3 litri de apă zilnic iar rinichii (şi silueta!) îţi vor mulţumi pentru această binemeritată cură de hidratare.

SÂMBĂTĂ – împrieteneşte-te cu proteinele! Nici un regim alimentar nu ar trebui privat de aceste substanţe miraculoase pentru organism. Peştele, ouăle, carnea şi majoritatea produselor lactate reprezintă cele mai importante surse de proteine, aşa că include-le în regim pentru a ţine în frâu senzaţia de foame, pentru a avea energie la sala de sport şi pentru a avea un corp tonifiat.

DUMINICĂ – ce nu poţi pronunţa, nu mânca! Altfel spus, evită alimentele cu ingrediente dubioase, E-uri prescurtate sau aditivi cu nume interminabile şi mănâncă doar natural, de preferat alimente bio. O vizită în piaţă îţi poate aduce nu numai o sumedenie de provizii naturale, ci şi o economie în portofel.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”