Celulita: remedii naturale şi metode profesioniste pentru îndepărtarea ei DEFINITIV!

Pentru că ştim că îţi doreşti un trup zvelt, fără celulită, piele flască şi vergeturi, am adunat informaţii ce te-ar putea ajuta în lupta cu centimetrii în plus şi pielea inestetică.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Celulita: remedii naturale şi metode profesioniste pentru îndepărtarea ei DEFINITIV!

Sezonul cald a început şi vrei ca apariţia ta pe plajă să fie de senzaţie, nu-i aşa?

Pentru că ştim că îţi doreşti un trup zvelt, fără celulită, piele flască şi vergeturi, am adunat informaţii ce te-ar putea ajuta în lupta cu centimetrii în plus şi pielea inestetică. Fă-ţi apariţia pe plajă încrezătoare în tine şi apelează la aceste remedii şi tratamente care te scapă de celulită!

Ce este celulita?

Celulita este o modificare a structurii pielii. Este descrisă ca o “coajă de portocală”, ce apare pe coapse, fese şi abdomen, care afectează elasticitatea pielii, producerea de colagen, elastină şi acid hialuronic.

În evoluţia sa, vasele de sânge pot apărea la nivelul superficial al pielii, iar în stadiile avansate, poţi simţi, la palpare, noduli dureroşi.

Din punct de vedere medical, celulita este un proces de distrugere lentă a celulelor subcutanate, provocat de retenţia apei şi a toxinelor, fapt ce conduce la o circulaţie şi oxigenare locală slabă.

Celulita afectează în principal femeile, în proporţie de 80-90% şi foarte rar bărbaţii. S-a demonstrat medical că doar bărbaţii, care s-au născut cu deficit de hormoni masculini vor avea, adesea, un aspect gras, subcutanat al pielii, similar cu cel al femeilor.

Cauzele apariţiei celulitei

Celulita afectează atât persoanele cu un stil de viaţă sănătos, cât şi pe cei sedentari. În plus, apariţia celulitei poate fi determinată şi de consumul băuturilor alcoolice şi carbogazoase, a alimentaţiei nesănătoase, precum alimentele tip fast-food sau consumul neregulat de apă.   

Din punct de vedere medical, celulita poate fi cauzată de dereglări hormonale, predispoziţia genetică, tulburări ale funcţiei tiroidiene, contraceptive orale sau sarcină, afecţiuni vasculare a membrelor inferioare etc.

Tratamente naturiste pentru combaterea celulitei

Este important să afli că celulita nu se tratează prin dietă şi, în niciun caz, prin înfometare. Trebuie să adopţi o alimentaţie echilibrată, din care se exclud carbohidraţii din pâine şi paste şi se păstrează cei din cartofi şi orez, dar consumaţi cu moderaţie. 

În intimitatea casei tale, poţi trata celulita prin masaj cu zaţul de cafea. Acest peeling contribuie la ameliorarea texturii pielii şi a drenajului limfatic. Din păcate, acest tratament, este destinat mai mult stratului superficial al pielii şi nu tratează cauza. În plus, efectele sale nu persistă în timp.

O altă modalitate prin care poţi elimina aspectul inestetic de „coajă de portocală” este să faci plimbări cu paşi alerţi, timp de 30 minute, în fiecare zi. În doar două săptămâni, vei observa o ameliorare, iar pielea va fi mai tonifiată.       

Poţi lupta împotriva celulitei şi prin masaje cu uleiuri speciale, cum ar fi de exemplu cele de cafeină, carnitină, ardei iute, piper negru sau rodie.Acestea drenează fluidele, în cazul retenţiei de apă, şi îmbunătăţesc aspectul pielii.

Masajele trebuie să se realizeze cu o frecvenţă de cel puţin două ori pe săptămână, iar procedurile efectuate corect nu trebuie să te doară sau să îţi producă leziuni pe piele.

Ai în vedere însă că masajele anticelulitice sunt contraindicate persoanelor cu pielea subţire şi care manifestă fragilitate capilară crescută, deoarece pot apărea edemele şi vânătăile şi îţi afectează circulaţia vasculară.   

Tratamente de ultimă generaţie contra celulitei

Una dintre cele mai eficiente şi inovative metode prin care scapi de celulită este mezoterapia combinată cu procedurile realizate cu singurul aparat 3 în 1 de pe piaţă – Bioshape (radiofrecvenţa, vacuum şi infraroşu).

Prin această tehnică este injectat, cu un pistol special, un puternic cocktail anticelulitic, format din acid hialuronic şi substanţe active biostimulatoare (cafeină, troxerutină, anghinare, siliciu organic, L-carnitină, centela asiatică, fucus vesiculosus, hederă, ruscus aculeatus).

După injectare, tratamentul va fi continuat cu aparatul Bioshape, cunoscut ca fiind singurul care „topeşte” celulita. Procesul de scădere în centimetri va fi accelerat şi vei scăpa de aspectul inestetic în doar o lună, chiar de pe orice parte a corpului. Celulita dispare în mod vizibil, pielea devine mai elastică, mai tonică, îşi recapătă densitatea şi fineţea.

Acestea sunt câteva dintre soluţiile care te fac mai încrezătoare şi pregătită pentru o zi de plajă, în costumul de baie favorit.

Nu uita însă că pentru a preveni reapariţia celulitei, trebuie să adopti şi un stil de viaţă sănătos şi să incluzi orele de sport în viaţa de zi cu zi!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”