Top cele mai ciudate lucruri pe care să NU le pui pe faţă

Multe persoane au ajuns la exagerări extreme, de la folosirea apei oxigenate în exces până la aplicarea urinei pe faţă. Mai multe despre asemenea ciudăţenii în materialul video.
  • Publicat:
  • Actualizat:

În căutarea tenului perfect, multe persoane apelează de produse sau substanţe care pot face mult rău. Lipsa de informare şi nerăbdarea de a arăta cât mai atrăgător cu putinţă duc adesea la erori majore sau chiar probleme iremediabile ale pielii.

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman şi este primul mecanism prin care organismul transmite semnale că ceva nu funcţionează cum trebuie. Faţa, gâtul şi mâinile sunt cele mai expuse părţi ale tegumentului, dar şi cele mai „agresate‘‘ de factori externi.

Când vorbim de pielea feţei, avem în vedere diferite tipuri de ten: normal, uscat, gras, mixt, sensibili etc. Dar foarte puţine persoane se pot lăuda cu un ten normal, fără probleme, mai ales în condiţiile vieţii urbane moderne, agitate, cu poluare, stres şi alimentaţie de multe ori dezordonată.

În plus, tipul de piele pe care îl avem ţine şi de componenta genetică şi de nivelul hormonal, iar preocuparea pentru a avea un ten cât mai curat este evidentă, în condiţiile în care faţa este primul contact pe care îl avem cu ceilalţi.

Studiile avansate în domeniul dermatologiei arată că afecţiuni grave precum diferite timpuri de cancer se pot detecta din timp dacă ne analizăm temeinic aspectul pielii.

Rolul alimentaţiei în sănătatea pielii

Primul şi cel mai simplu mod de a avea grijă de tenul nostru îl reprezintă supravegherea alimentaţiei. Fructe şi legume, grăsimi sănătoase, zahăr şi alcool cât mai puţin, proteine de calitate sunt vitale pentru piele. Un plus de atenţie trebuie acordat alimentelor bogate în vitamina C, care asigură producerea de colagen pentru a menţine elasticitatea pielii.
Indiferent de tipul de ten cu care te-a înzestrat natura, urmează aceste trei recomandări:

  • Foloseşte o cantitate mică de uleiuri vegetale
  • Consumă măcar o dată pe săptămână peşte
  • Ai grijă la suplimentele pe care le iei. Întotdeauna informează-ţi medicul specialist care se ocupă de pielea ta dacă iei sau nu suplimente. Unele te ajută, dar altele îţi pot înrăutăţi condiţia.

Ce să NU faci pentru tenul tău

Trendul naturist n-a ocolit nici dermato-cosmetica, dar multe persoane au ajuns la exagerări extreme, de la folosirea apei oxigenate în exces până la aplicarea urinei pe faţă. Mai multe amănunte despre asemenea ciudăţenii în materialul video.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult