Tocurile, periculoase sau nu? Iată ce spune dr. Ovidiu Grămescu, expert în hernie de disc!

În cadrul CSID.RO Live, dr. Ovidiu Grămescu, medic primar neurochirurgie, Șef Secție Neurochirurgie, Spitalul Clinic SANADOR, a explicat când e necesară operația la coloană și dacă tocurile sunt periculoase sau nu.

În cadrul intervenție sale video, dr. Ovidiu Grămescu a vorbit pe larg despre hernia de disc, o patologie care afectează la ora actuală între 5 și 20 de persoane din 1000. Hernia de disc este mai frecventă între vârsta de 30 și 50 de ani. Numărul bărbaților afectați de această patologie este dublu decât cel al femeilor. Conform specialistului invitat în CSID.RO Live, momentul în care este necesară intervenția chirurgicală este caracterizat prin câteva simptome clare.

„Pentru zona cervicală, simptomele sunt durerea care persistă și amorțirea mâinii. Iar pentru zona toracală și lombară, simptomele sunt durerea, amorțeala piciorului, pierderea forței piciorului, oboseala picioarelor la mers pe jos. În aceste situații, poate fi luată în considerare operația, după ce pacientul merge la medic și face RMN, electromiografie și tomografie.

Dacă durerile sunt strict localizate, nu iradiază în membre, iar picioarele și mâinile au forță, aceasta nu înseamnă nici pe departe operație. În această situație, se pot face masaje, exerciții de kinetoterapie, proceduri de fizioterapie și se ia tratament. Deci diferența între aceste metode și operație o fac iradierea și persistența durerii în membre” ne-a declarat dr. Ovidiu Grămescu.

În plus, specialistul vine cu informații și pentru persoanele care vor să poarte tocuri. „Eu le zic acestor persoane să poarte pantofii cu toc și să vadă cum se simt. Dacă se simt comod cu ei și nu apar dureri de spate, pot merge înainte. Dacă apar dureri de spate din cauza purtării pantofilor cu toc, atunci trebuie scăzută înălțimea tocurilor. Deci sfatul meu este văzând și făcând” adaugă dr. Ovidiu Grămescu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Ovidiu Grămescu - Medic primar neurochirurgie
Dr. Ovidiu Grămescu este medic primar neurochirurg cu o experiență de 30 de ani și poate fi găsit în Spitalul SANADOR. Domnul doctor este specializat atât în patologia spinală cât și în patologia cerebrală (tumori, traumatisme, hernii de disc lombare sau cervicale, etc.). În cadrul ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar neurochirurgie
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult