Sângerarea gingiilor – care sunt cauzele?

Manifestată cel mai des prin scuipatul sângelui în timpul periajului dentar, sângerarea gingiilor poate duce la complicaţii medicale care ar putea fi evitate prin îngrijirea corectă a gingiilor.

În majoritatea cazurilor, sângerarea gingiilor este asociată cu problemele dentare netratate. Există însă și alți factori externi, precum mâncarea picantă, periajul agresiv cu o periuță dură, tartrul care se acumulează pe dinţi şi în jurul lor și care favorizează inflamaţia gingiilor (gingivita) și igiena orală necorespunzătoare.

Astfel de probleme pot fi rezolvate la medicul stomatolog foarte simplu, într-o singură ședință. Este foarte important să te adresezi medicului dacă te confrunți cu sângerarea gingiilor, pentru că există riscul să apară o problemă mult mai gravă, respectiv parodontopatia. Aceasta nu este ușor de tratat și nici ieftină din punctul de vedere al costurilor pe care le presupune tratamentul.

Alte simptome care pot însoți sângerările gingivale sunt: durerea, iritaţia, inflamaţia sau retracţie gingivală, halena (respiraţia urât mirositoare), sensibilitatea crescută la cald sau rece şi gingiile de culoare roșu închis.

Dacă aveți întrebări pentru dr. Alexandru Meroiu, le puteți adresa într-un mesaj pe pagina de Instagram @doctormeroiu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Alexandru Meroiu, medic stomatolog
Salut! Sunt Dr. Alexandru Meroiu 👨‍🔬 și am de gând să vă redau bucuria unui zâmbet curat și sănătos! Sunt absolvent al Facultății de Medicină Dentară „Titu Maiorescu” din București și, în afara studiilor universitare, am participat de-a lungul timpului la congrese, workshop-uri ...
citește mai mult
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult